Cumhuriyet  yazarı Pehlivan, helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu hakkında iddialarda bulundu.

"BU ÖZEL DEĞİL, GENEL GENEL"

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun "Bana öyle görüntüler teslim edildi ki Türkiye’de yer yerinden oynar" sözlerini hatırlatarak, "Zamanında sınıfta kalanlar oldu; Erdoğan, Baykal’a yapılan kaset kumpasında “Bu özel değil, genel genel” dedi. Öyle ya, Fethullahçıların kaset operasyonları AKP için mayın temizliğiydi. Meğer... Yazıcıoğlu’na da teslim edilen bir çuval kaset varmış. Okurla yeni buluşan, oldukça kritik bir kitaptan öğrendim bunu: “Son Alperen Muhsin Yazıcıoğlu’nun Sır Görüşmeleri”ni." ifadelerini kullandı. Kitaptaki iddiaları aktaran Pehlivan, Muhsin Yazıcıoğlu'nun "bir çuval" denilen görüntüleri almak için ikna edildiğine işaret ederek, "BBP liderinin bu durumu dönemin Kızılay Başkanı’na da aktardığını Özkaynar’ın ağzından okuyorduk:

“Kızılay Başkanı, Yılma Durak, ben, Kızılay Yönetim Kurulu üyesi partili bir arkadaş vardı. Orada başkanım aynısını söyledi: ‘Bana öyle CD’ler, öyle görüntüler teslim edildi ki Türkiye’de yer yerinden oynar. Ama maalesef bu görüntüler bizim devlet adamlarımızın. Devlete zarar geleceği için bunlar kalacak. Bunların çıkmaması lazım. Bunlar da bana teslim edildi’.” diye yazdı.