İstanbul'da hafta sonu başlayan ve pazartesi gününden itibaren hayatı adeta felç eden yoğun kar yağışı nedeniyle yollar kapandı, araçlar mahsur kaldı, seyahat durdu, kazalar arttı vatandaş toplu taşımaya yöneldi.

'BALIKÇI' FOTOĞRAFI TEPKİYLE KARŞILANDI

İstanbul'da karın etkili olduğu sıralarda İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bir balıkçı restoranında Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott ile bir araya geldiği fotoğraf tartışma konusu oldu. Tepkiyle karşılanan fotoğrafın 'yaz aylarında' çekildiği iddia edildi ancak gazeteci Murat Ağırel, fotoğrafı doğrulattı.

'İSVİÇRE'DE KAYAK KEYFİ'

Yaşanan 'fotoğraf' krizinin ardından İBB ile yaşanan sorunlarda kamera karşısında olan ve açıklamalarda bulunan Murat Ongun'un herhangi bir açıklama yapmaması dikkat çekti. Birçok kişi tarafından dillendirilen durum hakkında, gazeteci ve yazar Sabahattin Önkibar tarafından çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. Youtube'daki videosunda gündemi değerlendiren Önkibar, Ongun'un, İsviçre'de kayak yaptığını ileri sürdü.

İmamoğlu'na ağır eleştirilerde bulunan ve Ongun'dan açıklama yapması gerektiğini belirten Önkibar, şunları söyledi:

"İmamoğlu'nun sağ kolu ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Sözcüsü olan Murat Ongun'un, İsviçre'ye gitme rezaleti de en az İmamoğlu faciası kadar önemli. Evet, İstanbul'da kıyamet kopuyor, kar esareti var. İnsanlar can derdinde, Ekrem Bey boğazda, İngiliz Büyükelçisi'yle havyar yerken Belediye sözcüsü Murat Ongun da dünyanın en pahalı kayak merkezinde karısı ile keyif çatıyor. Belediye sözcüsünün her an ekranda olması gereken afet zamanı, İsviçre'ye gitmek olacak şey midir? Ve Ekrem İmamoğlu böyle bir şeye nasıl niçin izin verir? Ayrıca kayağa gidilen yer dünya sosyetesinin gittiği yer. Ve birkaç günlük fatura yani maliyet bile 10-15 bin euro ki bu 300 bin lira demek. Oysa bu Murat Ongun, İmamoğlu öncesi işsiz, züğürt, sıradan bir gazeteciydi. Şimdi birkaç günlük tatile bir servet ödeyecek duruma nasıl geldi? İnanmak istemiyorum ama yoksa bana gönderilen maillerde iddia edildiği gibi tatil faturalarını İstanbul Belediyesi'nden iş alanlar mı ödüyor? Açıklama yap Murat Ongun. Eğer öyleyse ne farkın var senin AKP'lilerle? Hemen yarın Murat Ongun denen bu utanmaz derhal istifa etmek zorunda. Üzgünüm ve hayal kırıklığı içinde değerli dostlar, Cumhuriyet Halk Partisi dünyasından genel sekreter bulamayan ve AKP'liyi sekreter yaban Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı bile işte bu Murat Ongun'dur. Tencere kapak misali birbirini buldular. Ne diyeyim?"