BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, yazılı açıklama yaparak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı. Baş'ın mesajı şöyle: 

“İŞÇİLER HASTALIKLA AÇLIK ARASINDA BİR TERCİHE ZORLANIYOR"

“Zor zamanlardan geçiyoruz. Adına tam kapanma denilen bir sürecin içindeyiz. Aslında ortada bir tam kapanma yok. Tam kapanmada devlet, halkını salgına karşı korumak için evine kapatırken onun tüm ihtiyaçlarını üstelenir. Ama maalesef biz de durum böyle değil. Covid-19 salgını ile mücadelede gösterilen tutarsızlıkların faturası yine en çok işçi kesimine yüklendi. İşçiler adeta hastalıkla, açlık arasında bir tercihe zorlanıyor. İşyerleri kapatılan binlerce kişi ücretsiz izne çıkarılırken, işine devam edenler ise adeta Covid-19 salgını ile yüz yüze bırakıldı.

“İŞÇİNİN DE İŞVERENİN DE ARADIĞI ÇÖZÜM, MİLLİ EKONOMİ MODELİ'DİR”

İşçinin de işverenin de aradığı, özlediği çözüm, parti programımız olan merhum genel başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş’ın Milli Ekonomi Modeli’dir. Bugün onlarca ülkede kısmi olarak uygulanıp büyük başarılara imza atan Milli Ekonomi Modeli ile yaşamak en çok da Türk insanının hakkıdır. Zira merhum genel başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş, bu modeli her şeyden önce Türk milleti için yazmıştır.

“İŞÇİLERİN GERÇEK BAYRAMI BTP İKTİDARINDA OLACAKTIR”

1 Mayıs İşçi bayramı vesilesiyle bir kez daha ifade ediyoruz ki, Milli Ekonomi Modeli’nin uygulandığı bir ülkede asgari işçi ücreti 10 bin lira rahatlıkla olur. Bu bir hayal değil gerçektir ve bunu nasıl olabileceğini defalarca anlattık. Yeter ki milletimiz gereken iradeyi ortaya koysun. İşçilerin 1 Mayıs’ı gerçekten de bayram gibi kutladığı, haklarını doyasıya elde ettiği gün, BTP’nin bu ülkede iktidar olduğu gündür. Bu vesile ile bir kez daha tüm işçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum, tüm halkımıza hayırlı ramazanlar diliyorum.”