Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) il başkanları Ankara’da toplandı. Genel Başkan Hüseyin Baş’ın da katıldığı toplantıda, parti faaliyetleri değerlendirildi.

BTP Genel Başkanı Baş, iktidara geldikleri takdirde ÖTV’yi kaldıracaklarını söyledi. “Türk milletine müjdeyi şimdiden buradan vereyim. Biz iktidar olacağız ve ilk işlerimizden birisi ÖTV’yi kaldırmak olacak” dedi. Baş, özetle şunları söyledi:

"ALMANLARIN BİZİ KISKANMASININ ÖNÜNE GEÇECEĞİZ"

“Bizim yaş grubu arabayı sever. Gidiyoruz arabaya uzaktan uzaktan bakıyoruz. Kaç para bu araba? 300 bin lira. Kaçı vergi 220 bin lirası, 80 bin liralık araba. Alman 80 bin liraya biniyor, biz 300 bin liraya biniyoruz ve bu Almanlar bizi kıskanıyor. Almanların bizi kıskanmasının önüne geçeceğiz.

Biz Milli Ekonomi Modeli çerçevesinde bu vatan için, bu millet için kalkınacak, bütün dünyada merhum genel başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş'ın dediği gibi kâinat devletini kurabilecek tüm projeleri, tüm çalışmaları yapıyoruz. Allah’ın izniyle hepsinden de alnımızın akıyla çıkacağız.

Milli Ekonomi Modeli'nin iktidar olmak gibi bir problemi yok. Milli Ekonomi Modeli bütün dünyada zaten iktidarda. Bakın bütün dünya evrensel temel geliri yani vatandaşlık maaşını tartışıyor. Bütün dünya Milli Ekonomi Modeli'ni uyguluyor ve uygulamaya devam edecek. Milli Ekonomi Modeli'nin iktidar olmak gibi bir problemi yok, problem bu milletin aç yatıp aç kalkması veya tok yatıp tok kalkmasıdır. Bu da bu milletin kendi problemidir. Bu millet bu problemden kurtulmak istiyorsa sizin vasıtanızla BTP kadrolarını iktidara taşıyacaktır.”