Mersin'in Akdeniz ilçesinin Nusretiye mahalle muhtarı Mehmet Dindar sosyal sorumluluk projeleri ile farkındalık yaratıyor. 

Yedi yıllık muhtarlık döneminin ilk iki yılını ne iş yaptığını anlamakla geçirdiğini belirten Dindar projeleriyle mahallesinin adını da ön plana çıkardı. 

Ali Ekber Şen'in haberine göre; Dindar, "yedi yıllık süreçte kendi maaşıma hiç dokunmadım. Kütüphaneye çevirdiğimiz kursların verildiği ve muhtarlık olarak kullandığım bu dükkanın kirasını ödüyorum...
Kendi imkanlarımla raf yaptırıp kitaplar koydum. Halk Eğitim Merkezi'yle görüşüp İngilizce, çocuk gelişimi, drama, tiyatro, okuma yazma, bağlama, gitar gibi birçok kurs düzenledik. Tiyatro ekibi kurduk..." dedi.

Muhtar Dindar şunları anlattı "Çok değerli sanatçılarımız çocuklara dersler verdi. Kadınların kendilerini koruması için konferans düzenledik. Müzik grubuyla konser verdirdik. 
Yedi, sekiz mahalleye hitap ediyoruz. Bin yedi yüze yakın öğrenci, altı bine yakın aile kıyafet yardımımızdan faydalandı"

"Bu işi severek yapmak gerekiyor. Her şeyi kendi imkanlarımla yaptım. Bir muhtar herkese kapısını açık tutmalı. Sorunlara çözüm odaklı yap. laşmalı, topluma şunu öğretmeye çalıştık. Teknolojiyi doğru kullanmak."