İstanbul Zeytinburnu’nda yaşayan Rabiye Doğan (41), Instagram’da gezinirken yapılan bir paylaşıma dikkat kesildi. Paylaşımı Emine Hançer isimli bir kişi yaptı. Hançer paylaşımında “Merhabalar arkadaşlar bugün bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine kesin kazanç garantili bir yatırımda bulundum. Yatırım uzmanı Derya Hanım sayesinde 4.000 TL yatırım yapıp 1 saat içinde 78.890,00 TL kazandım. Kesin kazanç garantili bu yatırımı yapmak isteyenler Derya Hanım’a WhatsAppt’an mesaj atabilirler. Çok iyi kazanç elde ettim güvenle para yatırabilirsiniz” dedi.

Hançer, söz konusu mesajla birlikte, kendisine yatırıldığını paranın dekontunu da paylaştı. Bir saat içinde 4 bin liraya karşılık 70-80 bin liralık bir kazanç, birçok kişi gibi Rabiye Doğan’ın da ilgisini çekti. Doğan, mesajda paylaşılan numaraya mesaj attı.

5 BİN LİRA İLE BAŞLADI

Doğan, bu kişi ile yaptığı yazışma sonrası 5 bin liralık yatırım yapacağını söyledi. Kendisini Derya Akay olarak tanıtan kişi, Doğan ile, parayı gönderebileceği bir IBAN numarası paylaştı. Doğan, 24 Temmuz gecesi Erdal Aslan adına kayıtlı hesaba 5 bin TL gönderdi.

BLOKE İÇİN 15 BİN TL!

Doğan’ın temasta olduğu kişi, saatler içinde 93.890 liralık bir kazanç elde ettiğini söyledi. Ancak, küçük bir ‘sorun’ olduğu ifade edildi. Doğan ile WhatsApp üzerinden yazışan kişi, parada bloke olduğunu, 14.558 lira daha yatırması halinde, bloke için yatırdığı tutar dahil tüm paranın, hesabına geçirileceğini belirtti. 

28 BİN LİRA DAHA İSTEDİLER

Doğan, söz konusu tutarı da 3 parça halinde şebekenin kendisine verdiği Erdal Aslan’ın hesabına attı. Doğan, parasının gönderilmesini gerekirken, şebeke yeni bir ‘sorun’ çıkardı. Şebeke üyeleri, Adalet Bakanlığı’na aitmiş izlenimi verdikleri bir evrağı Doğan ile paylaştı. Söz konusu evrakta, Doğan’ın 93.890 liralık ödemesini alması için, ‘kazanç vergisi’ adı altında alınan 27.894 liralık bir ödeme daha yapması gerektiği belirtildi.

DEVREYE SAHTE AVUKAT DA GİRDİ

Doğan, bu aşamadan sonra dolandırıldığını anladı. Ancak, şebeke üyeleri, muhasebeci veya avukat olarak kendilerini tanıtan başka kişileri devreye sokarak Doğan’ı baskı altına almaya çalıştı. Doğan, bu aşamadan sonra savcılık ile temasa geçti. Şebeke üyelerinin yakalanması için plan yapılsa da, bu kişiler bu tuzağa düşmedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Savcılık suç duyurusu sonrası Erdal Aslan’ın hesabına bloke konuldu. Savcılık başvurusunda şüpheli listesinde Derya Akay, Erdal Aslan’ın yanı sıra avukat kimliği paylaşılan ‘Adnan Karahan’a yönelik suç duyurusunda bulunuldu.