Bugünkü köşesini mart ayından bahsederek "Kritik ay" başlığı veren Hürriyet yazarı Hande Fırat, AK Parti yönetiminde ve kabinede bazı değişiklikler olması beklendiğini kaydederken ekonomide bir değişiklik beklenmediğini öne sürdü.

"Mart ayına girdik, önemli gelişmelerin yaşanacağı, dikkat çekici başlangıçların yapılacağı bir ay" girişiyle verdiği yazısında AK Parti'deki kongre sürecine de değinen Fırat, "AK Parti içindeki kongre süreci ile hem parti yönetiminde hem de kabinede bazı değişiklikler olması bekleniyor. Ekonomi yönetiminde bir değişiklik olmayacağı söyleniyor. Bununla birlikte yükü fazla bazı bakanlıkların yapısının gözden geçirilebileceği belirtiliyor. Sorunları çözme, yönetme ya da konuşma süreci: Dış politikada kritik maddelerden biri. İkili ilişkilerde sorunların çözülmesi, çözülmeyecek sorunların ise yönetilmesi hedefleniyor. Bu nedenle de kopan, yürümeyen ya da sorunlu olan ilişkilerin normalleşme süreçlerine evrilmesine hazırlık yapılıyor" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ KONGRESİ

Öte yandan, AK Parti, 7. Olağan Büyük Kongresi Aralık 2019'da başlamış ancak corona virüs tedbirleri nedeniyle bir süre kesintiye uğramıştı. Yeniden devam eden ve 81 ilde yapılan kongrelerin ardından 24 Mart'taki büyük kongre ile tamamlanacak.