İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün haberleşme programı ByLock’un lisans sahibi olan ve ABD vatandaşlığına geçtikten sonra adını değiştiren Alpaslan Demir hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Hazırlanan iddianame, İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede; şüphelinin, 15 Kasım 2011 tarihinde ABD’ye gittiği ve Amerikan vatandaşlığı alarak Alpaslan Demir olan ismini David Keynes olarak değiştirdiği belirtildi.

35 sayfalık iddianameye göre; şimdiki adıyla David Keynes, 9 Haziran'da Türkiye'ye gelerek İstanbul Havalimanı'nda polise teslim oldu. Keynes, Etkin Pişmanlık ve Ceza İndirimi Yasası'ndan yararlanmak ve bu çerçevede ifade vermek istediğini bildirdi. Yürütülen soruşturma kapsamında 14 Haziran'da Çağlayan Adliyesi'ne sevk edilen Keynes, burada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifade verdi.

David Keynes hakkında, “silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İDDİANAMEDEN

İddianamede; şüphelinin, örgütün Işık Evleri'ne gittiği, evlerde konakladığı, aldığı eğitimlerin ardından örgüt içerisinde görevler üstlendiği, kütüphane sorumlusu ve belletmenlik görevlerinde bulunduğu ve ‘TSK mahrem yapılanmasında’ öğretmen (grup abisi) konumuna kadar yükseldiği belirtildi. Keynes'in yaşadığı olumsuzluklardan örgütü sorumlu tuttuğu bildirildi

Keynes’in iddianamede yer alan ifadesine göre; Fetullah Gülen, örgütle ilgili mahrem bilgilere sahip olan şüpheliyle bizzat görüştü. Daha sonra şüpheli, olanak sağlanarak Amerika'ya gönderildi. Örgüt elebaşının talimatıyla örgüt içi gizli yazışmalarda kullanılacak kriptolu yazışma programının alan adının kiralanması, Google Market’e ve Apple Market’e yüklenmesinde şüphelinin kimlik ve kredi kartı bilgileri kullanıldı. Keynes’in SGK kaydı, ByLock programının geliştiricisi Atalay Candelen’in ortağı ve yetkilisi olduğu Base Bilgi Teknolojileri Limited Şirketi üzerinden yapıldı.

İddianamede; kendiliğinden gelip teslim olduğu belirtilen şüphelinin örgüt üyeliğini kabul ettiği ve bazı kişileri teşhis ettiği, ByLock programı ile ilgili beyanlarda bulunduğu, bu programla ilgili kişileri teşhis ettiği ve elektronik posta adresine Apple Market’ten gelen mailleri kendi rızası ile sunduğu, ‘etkin pişmanlık’ hükümlerinden yararlanmasının yargılama sonucunda mahkemece değerlendirilmesinin gerektiği belirtildi.