"Sen Varsan Biz Varız" kampanyası, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun canlı bağlantılarıyla katıldığı etkinlikle başlatıldı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Esenyurt Örnek Mahallesi'nde saha sorumlularıyla bir araya geldiği etkinlikte, kampanya için "İktidar yolunda atılan ilk adım" değerlendirmesini yaptı.

Kampanyanın saha çalışmaları, tanıtımın hemen ardından bir kadın ve bir erkekten oluşan 6 bin 780 saha sorumlusunun katılımıyla İstanbul’un 961 mahallesinde 3 bin 390 noktada eş zamanlı olarak başlatıldı. Genel Başkan Yardımcıları, Parti Meclisi Üyeleri, İl Yöneticileri, İlçe Başkanları, İlçe yöneticileri, Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarının da katılımıyla yaklaşık 7000 kişiden oluşan bir ekibin saha çalışmalarında aktif olarak görev alacağı bildirildi.

"İSTANUL ÖRGÜTÜ OLARAK SEÇİME HAZIRIZ"

Kaftancıoğlu'nun, gazetecilerin bu kampanyanın bir seçim çalışması olup olmadığı yönündeki sorusuna şu yanıtı verdi:

"Ben CHP ve İstanbul İl Örgütü'yle ilgili hep şunu söylüyorum: Yarın seçim olsa yarın, üç ay sonra seçim olsa üç ay, üç yıl sonra seçim olsa İstanbul örgütü her zaman hazır. Bu aslında seçim çalışması değil. Bu aslında bir siyasi partinin her zaman vatandaşla temas kurma sorumluluğunu yerine getirme çalışması. Ama bu çalışmalar elbette bizi hem vatandaşla  buluşup hem vatandaşın gerçek gündemiyle ilgilenmemize vesile oluyor hem de elbette bir seçim olduğunda vatandaşın yanında kim varsa, kim gelip kapısını çaldıysa ona oy verecektir. Dolaylı olarak da seçim çalışması gibi değerlendirilebilir tabii" ifadelerini kullandı.