Yargıtay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun 3 davadan aldığı cezaları onadı, 2 davayı ise düşürdü.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Kaftancıoğlu’na 5 ayrı suçtan verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasının 4 yıl 11 ay 20 gün olan bölümünü onadı. Yargıtay, Kaftancıoğlu’na iki suçtan verilen 4 yıl 2 aylık hapis cezasını ise bozdu.

Kaftancıoğlu’nun sosyal medya paylaşımları nedeniyle ”kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret”, ”Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak” ve ”Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlarından verilen cezaları onandı.

CHP’DEN SERT TEPKİ

Yargıtay’ın Canan Kaftancıoğlu’nun cezasını onamasının ardından CHP yöneticileri ve milletvekilleri sosyal medyadan şu değerlendirmeyi yaptı:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı: Türkiye'de yargı tüm kurumlarıyla iflas etmiştir! Bizler seni bu adaletsiz düzene teslim etmeyeceğiz!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek: Saray iktidarı İstanbul’u kaybetmeyi hazmedemiyor. Asıl gerekçe bu! Yargı, Saray iktidarının tahakkümü altındadır. Ama herkes bilsin ki tüm bu hukuksuzluklar bize bir santim bile geri adım attıramayacaktır.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç: İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’na verilen ceza ne hukuki ne de vicdanidir, tamamen siyasidir. Bu başta muhalifler olmak üzere halka gözdağı vermeye yönelik bir karardır. Ama şunu kimse unutmasın hiçbir CHP'li korkmayacak, yılmayacak, sinmeyecek…

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: Ne demiştik; “Hak, Hukuk, Adalet” Sürüyor bu kavga sürecek…

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: Bu karar hukuksuzdur. Siyaseten yenemediğini masa başında cezalandırma operasyonudur. Tüm kadrolarımızla İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’nun yanındayız

EKREM İMAMOĞLU: KINIYORUM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: CHP İl Başkanımız İstanbul'daki değişimi birlikte adımladığımız yol arkadaşımdır. Bu kararı siyasi buluyor ve kınıyorum. Başkanımızın yanındayım. Destek için yanına gidiyorum.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: Sn. Canan Kaftancıoğlu'na verilen cezalar ne hukuken ne de vicdanen kabul edilebilir. Elbet bu devran dönecek. Üstünlerin hukukunun değil, hukukun üstünlüğünün galip geleceği günler yakın.

KARARA NAGEHAN ALÇI DA TEPKİ GÖSTERDİ

Alçı, "Canan Kaftancıoğlu’na bu yapılan hukuk cinayetidir. Fikirlerinden ötürü bir siyasetçiye hapis, siyasi yasak. Bu rezaleti kabul etmiyorum. Tüm muhalefet tabanı 10 gündür beni linç ediyor olsa da ben demokrat tavrımdan milim taviz vermiyorum. Tüm kalbimle Canan Hanım’ın yanındayım" dedi.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül: CHP, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen ceza aynı zamanda TDP il başkanına verilmiştir, bütün siyasi partilerin il başkanlarına verilmiştir, bu ceza demokrasiye verilmiştir.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı: Türkiye’yi devraldıkları noktadan geriye götürmeye yemin etmiş gibi davranan bu iktidar ilk seçimde gidecek inşaallah. Canan Kaftancıoğlu'na yönelik ceza onama kararı tüm muhalefeti sindirmeye yönelik bir adımdır. Bu günleri mutlaka geride bırakacağız.