Rusya Dışişleri Bakanlığı, Bakan Sergey Lavrov’un Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yarın gerçekleştireceği toplantıda Rus Koronavirüs aşısı Sputnik V ile ilgili işbirliğinin genişletilmesinin ele alınacağını açıkladı. 

Sputnik'in habere göre, Rus Dışişleri'nin açıklamasında "Lavrov ve Çavuşoğlu yarınki Ortak Stratejik Planlama Grubu toplantısında, Sputnik V aşısı ile ilgili işbirliğinin genişletilmesini görüşecek" ifadeleri yer aldı.

"STRATEJİK VİZYON GÜÇLENDİRİLSİN"

Rus Dışişleri, toplantı sırasında bu alandaki işbirliğimizi genişletmeye olan ilgimizi teyit etmek niyetinde olduklarını belirterek, “Pandemi, Rus ve Türk ortaklar arasında Rusya’nın koronavirüse karşı geliştirdiği Sputnik V aşısının üretiminin Türkiye'de yerelleştirilmesi gibi umut verici bir etkileşim alanının ortaya çıkmasını belirledi" ifadesini kullandı. 

Bakanların Ortak Stratejik Planlama Grubu çerçevesinde gerçekleşecek toplantının Rusya ve Türkiye arasındaki karşılıklı yarara dayalı ilişkilerin daha da geliştirilmesine gerçek bir katkı sağlamasını umduklarını belirten Rus Dışilşeri, “2 ülkenin ulusal çıkarlarının dikkate alınarak uluslararası sorunlara yönelik stratejik vizyonu güçlendirmesini umuyoruz” şeklinde açıklama yapıldı