Cemal Kaşıkçı ile evlenmek üzere nişanlanan Türk araştırmacı Hatice Cengiz, "Zaten bilinen gerçek bir kez daha ortaya çıktı ve şimdi doğrulandı ama bu yeterli değil, çünkü gerçek ancak adalete ulaşılmasına hizmet ettiğinde anlamlı olabilir" dedi.

‘BENZER EYLEMLER OLMASIN DİYE’

ABD hükümeti, Suudi prensin muhaliflerinden biri olan gazetecinin cinayetine karıştığını doğrulayan dört sayfalık bir rapor yayınladı. Ancak Washington, mali veya diğer yaptırımlarla gelecekteki Suudi kralını hedef almakta yetersiz kaldı. 

Cengiz, Joe Biden yönetimini Kaşıkçı için adalet aramak ve "gelecekte benzer eylemlerin tekrarlanmasını önlemek" için 35 yaşındaki Prens Muhammed'i cezalandırmaya çağırdı.

‘KARŞILIKLI ANLAŞMALAR’

Hatice Cengiz, “Biden yönetiminden başlayarak, tüm dünya liderlerinin cinayet suçu kanıtlanmış ancak henüz cezalandırılmamış biriyle el sıkışmaya hazır olup olmadıklarını kendilerine sormaları hayati önem taşıyor” dedi. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, bazı artan
eleştirilere rağmen veliaht prensi hedef almamaya devam etti. 

Psaki, "Bunun bir daha yaşanmamasını sağlamanın ve ayrıca karşılıklı anlaşmanın olduğu alanlarda Suudilerle çalışmak için yer bırakabilmenin daha etkili yolları olduğuna inanıyoruz” dedi.

(Guardian)
(Çeviri: Polemikhaber)