Pirha'nın haberine göre, Düzgün Baba Cemevi Derneği Başkanı Sinan Kırmızıçiçek, Nazimiye Kaymakamı Uğur Tutkan tarafından cemevine 3 yılda 60 bin lira para cezası kesilmesine ilişkin açıklama yaptı.Krmızıçiçek'in açıklamalarının basına yansımasının ardından Nazımiye Kaymakamı Uğur Tutkan, kolluk kuvveti olduğu iddia edilen ve ellerinde otomatik tüfekler bulunan kişilerle cemevi önünde çektirdiği fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı. 

CEZA HUKUKSUZ

Sinan Kırmızıçiçek,konuyla ilgil açıklamasında Cemevine 'ticarethane' gibi bakıldığını belirtip, Dernekler Kanunu'na aykırı olarak çeşitli gerekçelerle kesilen cezaları kabuletmediklerini söyleyerek,"Biz verilen bu cezayı Dernekler Masası ve hukukçularla konuştuğumuzda verilen cezanın hukuksuz verildiğini söylediler. Biz bu hukuksuzluğu kabul etmiyoruz. İnanç yerlerimiz ticarethane değil" ifadelerine yer verdi.

'CEZALANDIRILAN ALEVİLİKTİR'

KırmızıÇiçek,"Biz para cezalarıyla inancımızdan vazgeçmeyiz, bu konuyla alakalı Dersim Barosu ile görüşüp hukuki destek talep edip itiraz davamızı açtık Düzgün Baba Cemevi şahsında aslında cezalandırılan Aleviliktir.” açıklamasını yaptı.

'TÜRKİYE BİR HUKUK DEVLETİDİR'

Cemevi Derneği Başkanı Kırmızı Çiçek'i tehdit eden Kaymakam Tutkan,fotoğrafa şu yorumu yazdı: “Dernek adı altında halkımızın inancını kullanarak para toplayıp, topladığı paraları da usulsüz, kanunsuz ve Düzgün Baba Cemevi ve mekânı dışında yani amaç dışı harcayacaksın, sonra da cemevlerimizi biz ticarethane göreceğiz. Kanunsuzluk, usulsüzlük kıblesi olanlara doğru yolu göstereceğiz. Türkiye Cumhuriyeti kanun ve hukuk devletidir. Sana da uzantılarına da öğreteceğiz kanunu, hukuku ve devletimizin gücünü.” diye ifade etti.