Dünya Bankası'nın ülkelerindeki kurumlardan en çok ihale alan şirketler listesinde birinci olan Cengiz Holding'in Cengiz Elektrik Şirketi, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın elektrik enerjisi ihalesini de aldı.

ELEKTRİK İHALESİ CENGİZ HOLDİNG'E

Birgün'deki habere göre, Mehmet Cengiz’in sahibi olduğu Cengiz Holding’e bağlı Cengiz Elektrik Şirketi’nin Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2021 yılı “elektrik enerjisi” ihalesini aldığı açıklandı.

GEÇTİĞİMİZ ARALIK AYINDA SÖZLEŞME İMZALANDI

Diyanet'e bağlı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün Kamu İhale Bülteni’nde açtığı ihaleye göre, 30 Kasım 2020'de açılan ihale Cengiz Elektrik tarafından 3 milyon 921 bin lira teklifle alındı ve 21 Aralık 2020'de de sözleşme imzalandı.

Cengiz Holding'in sahibi Mehmet Cengiz ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

BİRÇOK İHALEDE CENGİZ HOLDİNG VAR

Son yıllarda aldığı ihalelerle adından söz ettiren Cengiz Holding, geçtiğimiz aylarda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) elektrik enerjisi için açılan ihaleyi de kazanmıştı.

Limak'ın sahibi ve TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Yine Kasım ayında yapılan ihaleye katılan Cengiz Elektrik, 12 milyon 932 bin liralık teklifiyle kazanırken 3 Aralık'ta TBMM ile şirket arasında anlaşma da imzalandı.

BİRÇOK KURUMDA CENGİZ HOLDİNG VAR

Devletin birçok kurum ve bakanlığından ihale alan Cengiz Elektrik, Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 9 milyon 889 bin, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 45 milyon ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan ise 3 milyon 424 bin liralık ihale aldı.