Rize Valiliği tarafından iki aydır eylem yapan İkizdere halkına yönelik eylem ve yürüyüş yasağı kararının ardından Gençlik Hareketi Koordinasyonu, İstanbul'da Cengiz Holding önünde eylem yapmak istedi.

Gençlik Hareketi Koordinasyonu Sözcüsü Ece Köroğlu, pandemi ve provokasyon gerekçeleriyle getirilen eylem ve yürüyüş yasaklarına tepki gösterirken, Valilik tarafından alınan kararların ve genelgelerin Anayasa'dan üstün olmadığını belirtti. Köroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Dün Rize valiliğinden bir açıklama geldi. 'Eylemeleri yasaklıyoruz' dediler. Gerekçe olarak da şunu gösteriyorlar: 'Koronavirüs var'. Konu İkizdere'ye gelince mi normalleşme bitti?Diğer sebebi de provokatif eylemmiş, provokatif eylem dediğiniz şey emekçi halkın doğasına, vadisine, ormanına girmek oradaki ağaçları dozerle yıkmaktır. Bir provokasyondan bahsedeceksek emekçi halkın vadisine girmeye çalışan Cengiz de göreceğiz o ihaleyi veren siyasal iktidarda göreceğiz.

"Cengiz Holding önünde yapılan eylemde iki İkizdere köylüsünün gönderdiği mesajlar da okundu."(İkizdere Köylüsü İsmet) Eskencidere Vadisi'nden besleniyoruz. Cengiz, vadimizi terk et. Cengiz, sen para kazanacaksın diye vadimizi yok edemezsin."

Polis, Gençlik Hareketi Koordinasyonu üyelerinin eylemine müdahalede bulunurken, 13 kişi gözaltına alındı.