23. Dönem İstanbul Milletvekili Çetin Soysal Polemik TV’de değerlendirmelerde bulundu. 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen 4 yıl 11 aylık hapis cezasının ardından CHP Lideri Kılıçdaroğlu partisinin milletvekillerini İstanbul İl Başkanlığı’nın önüne çağırmıştı. Yargının verdiği kararı değerlendiren Soysal, “O gün ben de İl Başkanlığı’nın önündeydim. Orada bir parti dayanışması vardı. Verilen karara şaşırmadım, siyasi buluyorum. Hukukun geldiği nokta ortada. Türkiye’de hukuk ortadan kalktığı için ifade özgürlüğü elimizden alınmış durumda” dedi.

‘YILLAR ÖNCE FETHULLAH TEHLİKESİ HAKKINDA UYARMIŞTIM’

Fethullahçı Terör Örgütü’nün faaliyetleri hakkında mecliste hükümeti uyardığını ifade eden Soysal, “Fethullahçılar iç ve dış siyaseti organize ediyordu. Yıllar önce uyardım. 16 Şubat 2011 tarihinde mecliste basın toplantısı düzenledim. Bu örgüt sizi vuracak diye hükümeti uyardım. Daha İçişleri Bakanlığı’nın envanterinde olmayan teknik takip cihazları bu örgütün elindeydi. 3500 insanın fişlendiğini ve küçük düşürücü kasetleri olduğunu belirttim. Bu kasetlerle ülkeyi dizayn etmeye kalktılar. O gün ülkenin siyasi lideri Erdoğan, dini lideri Gülen’dir diyenler bugün devlet görevlerinde. O nedenle siyasi ayak araştırılmalı” açıklamasını yaptı. 

‘SADAT GİBİ ÖRGÜTLENMELER ÇOK TEHLİKELİ’

Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi öncülüğünde kurulan ve savunma danışmalığı verdiği iddia edilen SADAT’ın önüne giden ve seçim güvenliğiyle alakalı endişeleri olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “SADAT terörist yetiştiren bir kuruluş” açıklamasını yapmıştı. 

“Çok ciddi iddialar var” diyen Soysal, “Yarınlarda seçimleri ertelemek ve hatta seçimleri ortadan kaldırmak gibi iddialar var. İfade etme hakkını kullanacak olan insanlar karşı ben endişe duyarım. İslam ülkeleriyle işbirliğini amaçlıyorlarmış. Zaten İslam İşbirliği Teşkilatı var. Bizim İslam ülkeleri arasında taraf olmamamız lazım. O gün cemaat hakkında uyarmıştım. Bugün de bu organizasyon hakkında uyarıyorum. Daha şeffaf bir şirket olması lazım” İfadelerini kullandı.