Rufay Karahan’ın kurucu başkan olduğu CHP İktidar Hareketi, partinin üyeleri, milletvekilleri, teşkilatlar ile geçmişte CHP’den aday olmuş herkesi kapsayan bir anketle, CHP’nin adaylığı konusunda nabız tutan bir çalışma gerçekleştiriyor.

Milliyet'ten Mehtap Gökdemir'in haberine göre, anket kapsamında katılımcılara “CHP iktidar yürüyüşünde Genel Başkan Kılıçdaroğlu veya başka kim Cumhurbaşkanı adayı olursa daha başarılı olunur” şeklinde tek soru yöneltiliyor.

Karahan, yaklaşık 10 bin kişiye ulaşacakları ve haziranın ilk haftasında tamamlanmasını bekledikleri ankete ilişkin Milliyet’e şunları söyledi:

“Genel Başkanımız eğer aday olursa partinin içindeki inisiyatif ne demek istiyor. Kiminle CHP hakikaten parlamenter demokratik sisteme gidebilmek adına seçimleri kazanabilir ya da Genel Başkanımız aday olmazsa aday kim olabilir. Bu parti içi bir yoklamadır. CHP’de milletvekili adayı olmuş bütün Türkiye çapındaki insanlara soruyoruz, halihazırdaki milletvekillerine soruyoruz ve örgütlere soruyoruz. Anket sonucuna ilişkin rapor yazıldıktan sona önce Genel Başkan ile paylaşacağız.”