CHP Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar bugün Twitter hesabından bir paylaşım yaparak parti üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu. Daha sonra telefonlarını kapatan ve Denizli’den ayrılan milletvekili hem genel merkezi hem de il yönetimini yoğun bir trafiğin içine soktu.

İstifanın duyulmasının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ile birlikte il binasına geçti. İkili burada genel merkez ile yoğun bir telefon trafiğine başladı. Bu arada partide çalışan personel evlerine gönderildi. Sancar’ın istifa nedeni üzerinden saatler geçmesine rağmen belirlenemedi.

"DELİ SAÇMASI" DEMİŞTİ

Sancar’ın nasıl istifa ettiği de belirlenemedi. Genel merkeze ya da il yönetimine bir istifa başvurusu olmadığı belirtildi. Sancar’ın e-devlet üzerinden istifasını verdiğine dair de bilgi paylaşılmadı.
Sancar 10 Şubat’ta iktidara yakın bir gazetenin partiden istifa ederek Muharrem İnce’nin saflarına katılacağını öne sürdüğü 16 milletvekilinden biriydi. Haberin yayınlanmasının ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Sancar iddiaları kastederek; “Peki bundan benim niye haberim yok. Deli saçması” ifadelerini kullanmıştı.

BELEDİYE BAŞKANINI ZİYARET ETTİ

Sancar dün de odasında dinleme cihazı bulunan Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek’i ziyaret ederek destek vermişti. Ziyarette il başkanı Çavuşoğlu’nun yanı sıra partinin Denizli’deki belediye başkanları da hazır bulunmuştu.

MİLLETVEKİLİ SAYISI 1’E DÜŞTÜ

24 Haziran 2018 milletvekili seçimlerinde partisinin üçüncü sıra adayı olarak milletvekili seçilen Sancar, CHP’nin kentteki üç milletvekilinden biriydi. 2019 yılı Haziran ayında Antalya’da tatildeyken beyin kanaması geçiren Kazım Arslan’ın ölümünden sonra milletvekili sayısı ikiye düşmüştü. Sancar’ın da istifasından sonra CHP’nin tek Denizli milletvekili Gülizar Biçer Karaca oldu.

Evli ve iki çocuk babası olan 51 yaşındaki Sancar’ın istifa kararından sonra ailesi ile birlikte Kuşadası’ndaki yazlığına gittiği ve telefonlarını kapatarak inzivaya çekildiği öğrenildi.