Muharrem İnce’nin başlattığı hareketle kurulacak partiye katılmak için istifa ettiğini açıklayan Küçükkuru, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tabanına saygımız sonsuz açıklaması yaptı.

SİNYALİ ÖNCEKİ GÜN VERMİŞTİ

Geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından "Öyle özgürlükçü ve eşitlikçi bir parti kuruyoruz ki Atatürk’ün Türkiyesi’ne çok yakışacak" diyerek Muharrem İnce'nin kuracağı partiye geçeceği sinyalini veren İbradı Belediye Başkanı Küçükkuru, kararını açıkladı.

DAVET KRİZİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu birçok defa İbradı'ya davet ettiklerini ve Kılıçdaroğlu'nun oraya gitmediğini öne süren Küçükkuru istifa açıklamasında CHP’yi "Tabanın sesini" duymamakla suçladı.

KÜÇÜKKURU'NUN AÇIKLAMALARI 

Küçükkuru şu ifadeleri kullandı: “Antalya’ya onlarca defa gelen Genel Başkanımız AKP’den aldığımız, 34 sene sonra CHP bayrağını diktiğimiz İbradı’ya davet etmemize rağmen hiç uğramadı. Sonra kırsaldan neden oy alamıyoruz diye yakınıyoruz. Ben de bu durumdan rahatsız olduğum için partimden istifa ediyorum. Daha etkin siyaset yapacağına inandığım Muharrem İnce’nin başlattığı hareketle kuracağımız partide mücadele edeceğim.”

Konuyla ilgili CHP'den henüz bir açıklama gelmedi.