CHP Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Esnaf ve Sanatkarlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Ankara Milletvekili Murat Emir; Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Bayram Şahin, Kuaförler ve Berberler Federasyonu Başkanı Bayram Karakaş ve Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı'yı ziyaret ederek esnafın sorunlarını dinlediler.  CHP Heyeti, meslek odası başkanlarına Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Özgür ve Adil Bir Türkiye İçin Yürüyüş" kitabını hediye etti.

"COVİDZEDE OLARAK TANIMLIYORUZ"

Kantinciler Odası Başkanı Şahin, "Bu dönemde en fazla etkilenen esnaf grubu kantinciler olmuştur biz bunu covidzede olarak tanımlıyoruz" diyerek, "hibe ve kira desteğinin Eylül 2021'e kadar devam etmesini istediklerini" söyledi.

"BUNLARIN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİN HAYRI OLMAZ"

Öztrak, Erdoğan'ın "Yeni anayasa" açıklamalarını "Bunların yapacağı anayasa değişikliğinin bir hayrı olmaz. Gündemi işgal etmesinler milletin tenceresini, cüzdanını doldurmaya baksınlar" diyerek eleştirdi. 

"POLİS, 12 EYLÜL'Ü ARATMAYACAK ŞEKİLDE BOĞAZİÇİ'NE GİRDİ"

Öztrak, Boğaziçi Üniversitesi'nde 100'den fazla öğrencinin gözaltına alınmasına ilişkin, "Önce milletin kutsalları üzerinden bir provokasyon yapıldı. Saray, resmi bir nefret dilini ve linç söylemini kullanmaya başladı. 12 Eylül'ü aratmayacak şekilde polis Boğaziçi'ne girdi. Biz bu filmi defalarca gördük. Bu filmin millete hiçbir hayrı yoktur. Yeniden çekilmesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

"ESNAF GIDA PAKETİNE MUHTAÇ HALE GELDİ"

CHP'li Ağbaba, "Eskiden komşusuna gıda paketi dağıtan esnaf, gıda paketine muhtaç hale geldi. Ülkeyi yönetenler esnafın gerçek durumundan bihaber olarak yaşamaktadırlar" dedi.

"ÇALIŞMAYAN ESNAF KREDİYİ NE YAPACAK?"

CHP'li Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü açıklamaları için şu değerlendirmeyi yaptı:

*Dün akşam hükümet, özellikle bu sektörü ilgilendirecek açıklamalar yaptı. Açıklamalar belirsizliklerle dolu. Dünyada bütün ülkeler kendi esnafına doğrudan bütçeden destek vererek sahip çıktı, bizim hükümet iş yapamayan, çalışamayan esnafa faiziyle kredi vermeyi teklif ederek sorunları hafifletebileceğini sandı, olmadı. Gelir desteğini en düşük veren ülke biziz, buna karşılık krediyi en fazla veren ülke biziz Çalışmayan esnaf krediyi ne yapacak?

"ESNAFI CANIYLA CÜZDANI ARASINDA SIKIŞTIRMAYA HAKKINIZ YOK"

Öztrak, "Bizim ısrarımız sonucunda esnafa doğrudan destek verilmeye başlandı" diyerek, şunları söyledi:

* Hükümet, can güvenliği nedeniyle esnafa çalışmayacaksın diyor. Ama sizin esnafı canıyla cüzdanı arasına sıkıştırmaya hakkınız yok. Vereceksiniz desteği, devletsiniz. Para mı yok? para çok ama parayı esnafa vereceğinize dolarla euroyla garanti vermiş olduğunuz 5 tane saray müteahhidine veriyorsunuz. Bugün Türkiye'de gıda enflasyonu yaşanıyorsa, bu üç beş tüccara mal edilecek husus değildir. Çiftçinin hak ettiği desteği vermeyen kim? çiftçinin girdilerinin olağanüstü artmasına imkan veren kim? malının fiyatı arttırılması gerektiği zaman ithalat sopasıyla çiftçiyi döven kim, her yerde market zincirlerini açan kim?

"HER İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ DEDİKLERİNDE İŞSİZLİK ARTTI"

Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İstihdam seferberliği çağrısına" ilişkin, "Bu kaçıncı istihdam seferberliği? Bugün 10 buçuk milyon işsiz var. 2 milyon da çalıştığı halde iş başı yapamayan var. Eksik kalsın istihdam seferberliği. Her istihdam seferberliği dediğinde işsizlik arttı" dedi.