Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu ile 39 ilçe örgütü temsilcileri, yüksek elektrik faturalarına karşı eş zamanlı açıklama yaptı.

Sultanbeyli’de açıklama yapan Canan Kaftancıoğlu, esnafla bir araya geldi. Yüksek elektrik faturaları nedeniyle zor durumda kaldıklarını, iş yerlerini kapatma noktasına geldiklerini söyleyen esnafın sıkıntılarını dinleyen Kaftancıoğlu şunları söyledi:

'ESNAF GECE GÜNDÜZ FATURALARI DÜŞÜNÜYOR'
“CHP'nin Sultanbeyli örgütü ve bu mikrofon aracılığıyla sesimizin ulaştığı sevgili Sultanbeyli halkı, öfkeliyim. Bana soruyorlar, 'Niye öfkelisin' diye. Basın açıklamasına başlamadan bir saat önce geldim. Ve burada Sultanbeyli esnafımızla bir selamlaşayım istedim, Bosna Bulvarı'nda. Bosna Bulvarı’nda esnafımızın yüzünden düşen bin parça. Bir esnafımız, biraz önce masasının üzerindeki faturaları gösterdi bana. Ve dedi ki 'Bu faturalar öyle siz geleceksiniz falan diye ortada değil, sizin geleceğinizden de haberim yok, ama biz artık gece gündüz bu faturaları düşünmek zorunda kalıyoruz' dedi. Kiralarından fazla elektrik faturaları ödediklerini, sanki iş yerinde iki kişi çalıştırıyormuş gibi ekstradan ödeme yaptıklarını söyledi. 'Buranın en eski esnafından biriyim' diyen bir esnaf arkadaşımız ise 'Artık dolapları kapattım, dükkânı da böyle giderse kapatmam yakındır.''

'SARAY SOSYETESİ VATANDAŞIN DERDİNİ UNUTMUŞ'
Vatandaşın sorunlarının görmezden gelinmesine tepki gösteren Kaftancıoğlu, ''Değerli arkadaşlar, siyaset niye yapılır? Siyaset vatandaşa hizmet için yapılır. Siyaset vatandaşın sorunlarını çözmek için yapılır. Ne yazık ki bugün ülkemizde adına saray sosyetesi dediğimiz birileri vatandaşı unutmuş, vatandaşın derdini unutmuş, kendisi aydınlıkta, zevk-ü sefa içindeyken vatandaşlar ne yazık ki yokluğa, yoksulluğa ve bu zamlara mahkûm edilmiş durumda. Biz, bugün 81 ilde ve İstanbul'un 39 ilçesinde yapılan elektrik zamlarına dair eş zamanlı bir basın açıklaması gerçekleştireceğiz. Ama bu basın açıklamasıyla da bitmeyecek. Biz, İstanbul'da zamlar geri alınsın diyerek, her gün 7/24 dört çalışarak, zamlar geri alınıncaya kadar, başta elektrik zammı olmak üzere vatandaşımızla buluşmaya devam edeceğiz. Zamların geri alınması da yetmez. Vatandaşı karanlıkta bırakan, vatandaşı soğukta donduran bu zihniyet gidinceye kadar sandıkta onlara asıl faturayı hep birlikte keseceğiz'' diye konuştu.

'ZAM MÜZESİ AÇACAĞIZ'
Zamlar durdurulana kadar protestolara devam edileceğini söyleyen Canan Kaftancıoğlu, ''Şu anda İstanbul'un 39 ilçesinde, büyük oranda fatura ödeme merkezlerinin önünde eş zamanlı basın açıklaması yapıldı. Bugünden başlayarak, bu dakikadan başlayarak, CHP Kadın Kolları ve Gençlik Kolları başkanlarımız da burada, CHP'nin bütün kademeleri, zamlar geri alınıncaya kadar sokakta olacaklar. Bugün bütün ilçelerimizde esnaf ziyaretleri yapılacak. Yarından başlayarak Gençlik Kollarımız İstanbul'un 39 ilçesinde zam panosu oluşturacaklar. Vatandaşlarımız o zam panosuna gelip faturasını veya paylaşmak istedikleri ne varsa orada paylaşacaklar. Önümüzdeki günlerde yine zamlar geri alınıncaya kadar hep beraber evlere gireceğiz ve hep beraber siyah çelenk bırakacağımız yerler olacak. Onları sizlere tek tek açıklayacağım. Yine önümüzdeki günlerde İstanbul'da, çok acı ama bir müze açacağız. Ne müzesi açacağız biliyor musunuz? Zam Müzesi açacağız. Sizleri de oraya davet edeceğiz. Uzun lafın kısası; biz, vatandaşımızın bu derdini sağır olan kulaklar duyuncaya kadar 7/24, gece gündüz çalışacağız. Ve bu zamların geri alınmasını hep beraber, sizlerin sayesinde sağlayacağız. Ama yetmeyecek, bu faturaları vatandaşa gönderen iktidara ilk seçimde de hep birlikte faturayı keseceğiz diyorum'' ifadelerini kullandı.