CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. CHP liderinin gündeminde mafya tartşmaları ve ekonomideki gelişmeler vardı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle:

Herkes gelişmelerden büyük kaygı duyuyor. Şu soru ciddi ciddi soruluyor artık: Ne olacak bu memleketin hali? Hiç kaygı duymayın, bu ülkede hepimiz birlikte Türkiye'yi. aydınlığa çıkarmak için mücadele edeceğiz. Demokrasi dediğimiz de budur zaten. Kirlenen Türkiye'yi temizleme görevini tarih bize verecektir, bu bizim görevimiz.

Türkiye neden bu hale geldi 19 yılın sonunda? İnsanlar neden ayrıştırılıyor? Hangi siyasi akıl bunu yapıyor? O siyasi akla akılsızlık demek lazım aslında. Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye bu kadar kirlenmemişti. 

İktidara geldiklerinde yoksulluk olmayacaktı, diz boyu. Yolsuzluk olmayacaktı, artık AK Parti deyince eşittir yolsuzluk... Yasaklar olmayacaktı, Türkiye yasaklar ülkesine döndü. 

Gerek ben gerek milletvekili arkadaşlarım vatandaşlarla bir araya geliyoruz zaman zaman. Geçen cumartesi Twitch yayınında gençlerle bir araya geldik. Onlara sözüm oldu.. Hepinizin huzurunda büyün milletvekili arkadaşlarım dinlesin diye, bazılarını tekrarlamak istiyorum:

Gençler, istediğiniz özgürlüğü size vereceğim. Öyle bir özgürlüğe kavuşacaksınız ki iktidara getirdiğiniz kişiyi gerekirse en sert şekilde eleştirebileceksiniz. Sabahın köründe kapınız çalınıyorsa onun polis değil, sütçü olduğunu anlayacaksınız. 

KYK'dan kredi almışlar, büyük bir kısmı işsiz. Erdoğan'ın iki eli onların yakasında. İşe girmemiş, nasıl ödeyecek? Onlara CHP adına söz verdim. İktidara geldiğimizde faizlerin tamamını sıfırlayacağız. İş bulduktan sonra taksitlerle ödemelerine imkan sağlayacağız. 

19 yılda yurt sorunun çözemedi. En geç bir yıl içinde Türkiye Cumhuriyeti devletinde öğrenciler için yurt sorunu kalmayacak. 

En geç iki yıl içinde internetsiz hiçbir hane kalmayacak. Bu rezalete de son vereceğiz. 

Avrupa'nın en ağır işleyen internet sistemine en yüksek parayı ödüyoruz. Buna da son vereceğiz. 

KPSS sınavında sözlüyü bitireceğiz. Kim başarılı olursa...

Tarımın olduğu yerde ziraat mühendisi göndereceğiz. Çiftçiye yardım edecek. Veteriner görevlendireceğiz. Çiftçi bekliyor... 

Dijital ticaretin önündeki engelleri kaldıracağız.