Metropol Araştırma Şirketi’nin geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada dikkat çekici oranlar ortaya çıkmıştı.

Ankete katılanlara, “Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı görevini yapış tarzını onaylıyor musunuz” sorusu sorulduğu, ankete katılanların yüzde 45,6’sı “Onaylıyorum” yanıtını verirken, yüzde 48,1’inin “Hayır onaylamıyorum” dediği yüzde 6,3'ünün ise “fikrim yok” yanıtını verdiği belirtildi.

CHP’Lİ ÖZEL : AKP+MHP =%36

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise 30 Aralık tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Metropoll Araştırma Şirketi’ne ait olduğunu belirttiği çarpıcı bir sonucunu daha açıkladı.

CHP’li Özel yaptığı paylaşımda araştırma şirketinin ismini vermeyerek, AK Parti ve MHP’nin oylarının eridiğini ve Cumhur İttifakı ortakları olan AK Parti ile MHP’nin toplam oy oranın yüzde 36 seviyelerinde olduğunu açıkladı. “Bugün önemli bir anket firması daha patronlarındaki erimenin sürdüğünü gösterince (AKP+MHP = %36,6.TROLLER. Oy Moy Yok diye çalışma başlatmışlar.Bu tagi gençler. 2020 sınav tarihleri kendilerine sorulmadan bir ileri bir geri alınınca açmışlardı.Yıl bitmeden hatırladık iyi oldu.” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ’Lİ HAMZA DAĞ, ÖZEL’E SOSYAL MEDYADAN CEVAP VERDİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in paylaşımının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise sosyal medya üzerinden açıklamada bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcı Hamza Dağ,  CHP’li Özel’in açıklamasının bir firma ve veriye dayanıklı olmadığını iddia ederek, “Gerçek desen değil, şaka desen komik değil. Ne firma belli ne de dayanaklı bir veri var. Düştüğünüz bu duruma gülmek bir kenarda dursun, sizin için üzülüyoruz. Başkalarının düşük oy almasından medet umacağınıza gerçek ve iyi işler yaparsanız, belki biraz oyunuz yükselebilir.” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ ÖZEL, FİRMA İSMİNİ VE OY ORANLARINI AÇIKLADI

Bunun üzerine Özgür Özel, bu sefer firma ismi ve oy oranlarını vererek cevap verdi. Anket sonuçlarının Metropoll Araştırma Şirketi’ne ait olduğuna dikkat çeken CHP’li Özel şu ifadelere yer verdi; “Hamza Bey özür mü dilersiniz? Ölü taklidi mi yaparsınız?Bilemem ama:Firma; Metropoll Araştırma. Her ay yaptıkları "Türkiye'nin Nabzı Aralık Araştırması "Sayfa: 12 "Bu Pazar Seçim Olsa" sorusu üzerine:AKP: 30,6,  MHP: 6,0”