Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Halk TV'de Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi'ne konuk oldu. Başarır organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in izlenilmemesi ve telefonlarının dinlenmemesi için kendisine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından Jammer (sinyal kesici) tahsis edildiğini ileri sürdü.

Başarır, Süleyman Soylu'nun Sedat Peker'e koruma polisi tahsis ettiğini hatırlatarak "Buradan ilk kez söylüyorum, sen ona bir şey daha verdin. Jammer verdin sen ona. İki tane sinyal kesici verdin. Hani, 'Organize suç örgütü pisliği' diyor ya, onun dinlenmemesi için, onun telefonunun kayda alınmaması için, Peker'in takip edilmemesi için Jammer verdin sen" ifadesini kullandı.

Ali Mahir Başarır, 14 Mayıs'ta yaptığı açıklamada ise Sedat Peker'in videolarında Süleyman Soylu'ya 'Temiz ve süslü Süleyman' diye seslendiğini hatırmatarak şöyle konuşmuştu: "Temiz Süleyman’dan kastı temiz olmamasıydı. Peki Süslü demesinin altında ne var? Elimizde buna ilişkin ipuçları var. Bakan nasıl süslenmiş, hangi aksesuarları kullanmış, kim tarafından temin edilmiş hepsi açıklanır."

Başarır sosyal medya hesabından ilgili videoyu paylaşarak şu notu düştü:

“Soylu” Bakan!

Sen, geçmişinde Sedat Peker'le ilişkisi olmayan pırıl pırıl insanlara laf atacağına;

Sedat Peker’e izlenmesin diye Jammer verdin mi? Onu açıkla!

Oğlun Silivri Emniyet Müdürü’nü aradı mı? Onu açıkla!

Onurun varsa açıkla, açıklayamıyorsan da istifa et!"