Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın lise arkadaşlarının üst düzey görevlere getirilmesi oknusunu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) taşıdı.

Ancak bu konuda verilen soru önergesi TBMM Başkanı Şentop tarafınca İçtüzüğe aykırı bulunarak, iade edildi.

Şentop’un önergeyi iade etmesine tepki gösteren Başarır’ın açıklaması şu şekilde:

“Şentop, Erdoğan’a kalkan mı olmak istiyor? Kamudaki kayırmacılık artık başka bir düzeye ulaştı. Artık yalnız aile fertleri değil, aile bireylerinin arkadaşları, arkadaşlarının arkadaşları üst düzey görevlere atanıyorlar.

AKP iktidarı; devleti, AKP Genel Başkanı’nın da söylediği benzer biçimde bir ‘Anonim Şirket’ benzer biçimde yönetiyor. Bir sürü örnek var; Varlık Fonu’nun Genel Müdürü, Selim Arda Ermut bununla beraber Türk Hava Yolları ve Türkiye Basketbol Federasyonu’nda da Yönetim Kurulu Üyeliği yapmakta. Keza, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın liseden derslik arkadaşı.

“ERDOĞAN’IN HUZURU ANAYASA’DAN DA ÖNDE GELİYOR”

Gene Bilal Erdoğan’ın derslik arkadaşı Erkan Kandemir; inşaat mühendisi iken Sıhhat Bakan Yardımcılığı’na terfi ettirildi. Aynı şekilde Bilal Erdoğan’la aynı liseden mezun olan Abdülkerim Çay ve Ahmet Olmuştur adlı şahıslar da THY’de Genel Müdür Yardımcısı pozisyonunda iş yapmaktadır.

Ben bir milletvekili olarak bunların rastlantı olup olmadığını sorduğumda ise Erdoğan’a kalkan olmak isteyen TBMM Başkanı Mustafa Şentop, önergemizi kuruma dahi göndermeden iade ediyor. Meclis Başkanı için, Anayasa maddeleri ya da içtüzük maddeleri değil, ‘Tek Adam’ın mutluluğu mühim. Erdoğan’ın itibarı, mutluluğu; Şentop için Anayasa’dan da içtüzükten de önde geliyor.”

“REFERANSTA BİLAL ERDOĞAN, LİYAKATTAN ÖNEMLİ”

Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile aynı liseden mezun olan Yahya Üstün’ün Varlık Fonu’ndan 40 maaş alıp almadığını yönelttiğimiz süre, önergemiz yanıtlanmıyor, iade ediliyor. Bilal Erdoğan ile aynı liseden mezun, Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, 40 ayrı şirketteki yönetim kurulu üyeliğinden sonrasında THY’nin Aydın Çıldır Havalimanı’nda kurulu THY Uçuş Eğitim ve Havalimanı İşletme AŞ’de yönetim kurulu üyesi olduğu ortaya çıktı.

Bu görevlere alımlarda, referans kısmına Bilal Erdoğan yazıldığı zaman bu durum, liyakattan daha etkili oluyor.”

“BU İSİMLERİN GÖREVE GETİRİLMESİNE SON VERECEĞİZ”

Burada Meclis Başkanı’nın yapması gereken şey, halka hesap vermektir, gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamaktır. İş yeri kapalı olan esnaf, kirasını ödemek için ailesine avuç açarken bunlar ise hangi vicdanla ceplerini tıka basa dolduruyorlar? Hangi vicdanla nüfuzlarını kullanarak ihaleleri alıyorlar?

Cidden artık pes! Ülkede bir ton işsiz varken bu kayırmacılığı araştırmaya devam edeceğiz, önergelerimiz yanıtlanmasa da iade edilse de biz vatandaşlarımızın hakkını savunmaya, tek kuruşun dahi hesabını sormaya devam edeceğiz. Liyakat sahibi, çalışkan, vatanını, bayrağını seven birçok genç varken bu isimlerin kamuda türlü türlü görevlere getirilmesine son vereceğiz.”