CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Lokantacı olsun, kahvehaneci esnafı olsun Türkiye’de on binlerce esnafımız aylardır sıkıntı içinde. Üç haftalık açıklanan tam kapanma kararı şimdi tüm esnafımızı derinden etkileyecek. Zor durumdaki esnafımızın her türlü borcunun faizsiz ertelenmesi, kira desteği ve buralarda çalışan emekçilerimize maaş, gelir desteği bir an önce açıklanmalıdır” diye konuştu.

AYLARDIR İŞ YAPAMAYAN KAHVECİ ESNAFINA EV ZİYARETİ

Çakırözer, Şirintepe Mahallesi’nde kahvehane işletmecisi Sinan Yıldız ve ailesini evlerinde ziyaret etti. Ziyareti sonrasında açıklamalarda bulunan Çakırözer, salgınla mücadele kapsamında açıklanan üç haftalık tam kapanma kararını değerlendirdi.

Çakırözer, “Tam kapanma kararı alındı. İnsanımızın sağlığı her şeyden önemli ama iş, aş da önemli. Herhangi bir gelir güvencesi, kira desteği, fatura desteği olmadan açıklanan bu karar zor durumdaki esnafımızı daha da etkileyecek. Tüm esnafımız için acil destek paketi açıklanmalı” dedi.

Esnaf Yıldız ise “Kahveciler olarak hepimiz çok sıkıntıdayız. Fatura, kira, kredi, sigorta borçlarımız var. Bunları anlatarak bitiremiyoruz. Gerçekten çok zor durumdayız” diye konuştu.

“DESTEK PAKETİ BİR AN ÖNCE AÇIKLANMALI”

Salgın döneminde en büyük sıkıntıyı çeken esnafların başında lokantacı ve kahveci esnafının geldiğini belirten Çakırözer, şunları söyledi:

“Lokantacı olsun, kahveci esnafı olsun Türkiye’de on binlerce esnaf aylardır sıkıntı içinde. Yardım kolileri ile hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. Açıklanan tam kapanma kararı esnafımızı, emekçilerimizi, geçim derdindeki yurttaşlarımızı maalesef daha da etkileyecek. Evet insanımızın sağlığı her şeyden önemli ama aşı da önemli. Esnafımıza, emekçimize tam gelir desteğiyle bu kapanma kararı kamuoyuna duyurulmalıydı. Zor durumdaki esnafımızın her türlü borcunun faizsiz ertelenmesi, kira desteği ve buralarda çalışan emekçilerimize maaş desteği bir an önce açıklanmalıdır.”