CHP Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı Umut Can Kadaş, ‘Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret’ ve ‘terör örgütü propagandası’ yaptığı iddiasıyla AK Parti Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Korkmaz hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

Suç duyurusunun ardından açıklama yapan Gaziantep CHP il Gençli Kolları Başkanı Umut Can Kadaş, "Şikayette bulunduğumuz bu zat bir tweetinde şu ifadelere yer veriyor; 'Vahdettin hain değildi, hain diyenler haindi' Biraz geçmiş arşivlere bakınca kastını açıkça görüyoruz. Tarih 25 Eylül 1920. Yer, TBMM. Saltanat ve hilafet konusu görüşülüyor. “İkide birde Meclisi Âlinizin bu mesele üzerinde müzakere ve münakaşa açması caiz değildir kanaatindeyim. Bugün bu makamı işgal eden zat bu millet ve memleket için hain bir adamdır. Müsaade buyurunuz beyim. Hain bir adamdır.” (TBMM Gizli Celse Zabıtları, C.1, s. 135)" diye konuştu.

CHP’Lİ BAŞKAN’DAN BAKAN SOYLU’YA ÇAĞRI

AK Parti’li Korkmaz’a ‘Sen kimsin ki bu ülkenin kurucusuna hain deme cesaretini kendinde buluyorsun?’ diye tepki gösteren Kadaş, açıklamasına şöyle devam etti; “İçişleri bakanımız Süleyman Soylu’dan, AKP Gençlik kolları başkanı Abdullah Korkmaz için kayyum atanan belediyelerle takındığı tavrın aynısını bekliyoruz”