Polemik TV'den Aykut Metehan'a açıklamalarda bulunan Gökçen, "Güvencesizliği bitirecek olan parti CHP'dir" dedi. Eğitimde müfredat sıkıntısına da değinen Gökçen, "Her türlü inancın 'dayatılmasına' karşıyız" ifadelerini kullandı.

'GENÇLERİN PROBLEMİ: GÜVENCESİZLİK'

"Bu ülkede gençlerin üç temel problemi var. Eğitim, işsizlik ve özgürlükler. Bunların hepsi birbirine bağlı sorunlar. Bu üç problemin toplamına da 'güvencesizlik' diyoruz. Gençlerde bir 'güvencesizlik' var. Bu güvencesizliği bitirecek olan parti de CHP'dir"

'İNANÇLARIN DAYATILMASINA KARŞIYIZ'

"Biz eğitimde muhafazakarlığa karşıyız diye bir şey demeyeceğim ama her türlü inancın dayatılmasına karşıyız diyebilirim. Evrensel, bilimsel bir eğitim sistemini savunuyoruz. Eğitim sisteminin baştan aşağı incelenmesi ve düzenlenmesi gerekiyor. Türkiye'nin kültürüne uygun bir sistem nasıl uygulanabilir buna bakmamız gerekiyor.

'DEVLETİN GÜVENLİ YURTLARI OLACAK'

"Şuan korkunç derecede bir barınma krizi var. Kiralar korkunç düzeyde. Öğrenciler kalacak yer bulamıyor ve ister istemez cemaatlerin tarikatların yurtlarına mahkum oluyor gençler. CHP döneminde 1 yıl içinde bu problemi çözeceğiz ve hiçbir gencimiz cemaatlerin tarikatların yurtlarına mahkum olmayacak"

'BEŞLİ ÇETEYE PARA VAR, ÖĞRENCİYE Mİ YOK?'

"Ortada çok ciddi bir yurt problemi varken bu kaynak neden öğrencilere aktarılmıyor? Türkiye'nin parası mı yok? 'Beşli Çete'ye para aktarılırken para var, 128 Milyar Dolar eritilebiliyorken para var, 'Kur Korumalı Mevduat' diye bir şey çıkarıyorlar para var; öğrenciye gelince ben sana borç veririm 2 katını geri alırım diyorlar"

'BU FAİZLERİ GENÇLERİN ÜSTÜNE YIKMAK MÜMKÜN DEĞİL'

"Bu konuda çok titiz bir çalışma yürüttük. Çok önemli toplantılar yaptık. İşsizliğin bu denli arttığı, alım gücünün bu denli düştüğü bir dönemde bu faizleri ödemek mümkün değil. Bu faizleri ortadan kaldırdığınızda zaten sorunun büyük bir kısmı çözülmüş olacak. Ödeme gücü olmayan hiçbir gencimizin kapısına da icra gitmeyecek. Asgari ücretin beli bir miktar üstünde geliri olan gençlerimizden alacağız, çünkü asgari ücretli bir işte çalışan gencin de bu borcu ödemesi çok zor"

'KAYIT DIŞI HİÇBİR YURDA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ'

"Enes Kara'nın intiharında da gördük. Çocuklarımız, gençlerimiz bu yurtlarda çok büyük baskı altında kalıyorlar. Buralarda insanlar ailelerinden uzaklaştırılıyor ve kimliksizleştiriliyorlar. Bu yurtlarda, cemaatlerde kızların okutulmaması gerektiğinden bahsediliyor. Hatta dışarı bile çıkmaması gerektiği söyleniyor. Türkiye'de büyük bir baskı var. Dolayısıyla kayıtsız olan bütün oluşum ve yurtların kapatılması gerektiğini savunuyoruz. Kayıtdışılığa kesinlikle müsaade etmeyeceğiz"

'TÜİK'İN RAKAMLARINA KİMSE İNANMIYOR'

"TÜİK'in açıkladığı hiçbir veriye güvenmiyorum. Sadece ben değil, AK Parti'ye oy veren vatandaşlarımız da inanmıyor bu rakamlara. Burada genç işsizliği yüzde 20 olarak açıklamışlar. Buna inanmak mümkün değil, gerçeği yansıtmıyor bu rakamlar. Ne işsizlik rakmaları ne de enflasyon rakamları...

'KANAL İSTANBUL'A KARŞI TUTUMUMUZ DEĞİŞMEDİ'

Kanal İstanbul bir intihar projesidir. İstanbul'un değil tüm Türkiye'nin felaketi olacak bir projedir. Deniz ve hava kirliliğini artıracak bir proje. Biz hukuki olarak bütün tedbirlerimizi alıyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu da önceki söylemlerinin arkasında. Buraya kaynak ayıran hiçbir yabancı şirketin parasını ödemeyeceğiz"