Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, afet ve acil durum olaylarının ardından 560 bin 241 kişiye de psikososyal destek hizmeti verildiğini bildirdi. Yanık, bu hizmetin verilmesinde 8 bin 612 personelin görev aldığını kaydetti. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, afet ve acil durumların ardından ailelere ve topluma yönelik verilen psikososyal destek hizmetleriyle ilgili olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yazılı soru önergesi verdi. 

Ömer Fethi Gürer, önergesinde şu soruları yöneltti: 

“Göç, afet ve acil durumlarda birey, aile ve topluma yönelik psiko-sosyal destek hizmetlerinin koordineli ve etkin bir şekilde sunulması ile hizmet sunum kapasitesinin geliştirilmesi için yapılan çalışmalar nelerdir? Bahsi geçen hizmetlerden yararlanan kişi sayısı ve destek veren kişi sayısı kaçtır? Bu çalışmaların yapıldığı iller hangileridir? Genç ve dinamik nüfus yapısının korunmasına katkı sağlayacak programlar nelerdir?”

8 BİN 612 PERSONEL PSİKOSOSYAL DESTEK HİZMETİ VERDİ 

CHP Milletvekili Gürer’in önergesini yanıtlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “2013-2021 yılları arasında toplam 154 afet ve acil durum olayında 8.612 personel görev almış ve 560.241 kişiye psikososyal destek hizmeti verilmiştir. Olası afet ve acil durumlarda görev almak üzere 81 İl Müdürlüğünde hazır ekipler bulunmaktadır” dedi. 

ARAŞTIRMALAR YAPILIYOR 

Bakan Yanık, “Ülkemizdeki sosyal sorunların tespiti ve çözümü ile ailenin bütünlüğünün korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahının artırılması yönünde millî bir politikanın oluşturulmasına katkıda bulunmak amacıyla Bakanlığımızca aile yapısını ilgilendiren konularda belirli aralıklarla Türkiye temsiliyetine sahip araştırmalar yapılmaktadır” diye konuştu. 

ARAŞTIRMA SONUÇLARI BAKANLIĞIN WEB SİTESİNDE 

Türkiye Üniversite Gençliği Profil Araştırması, Türkiye Ergen Profili Araştırması, Türkiye Aile Yapısı Araştırması gibi araştırmaların yapıldığını belirten Bakan Yanık, “Bu araştırmalardan elde edilen veriler doğrultusunda sosyal politika çalışmaları yapılmaktadır. Ayrıca bu araştırma sonuçları Bakanlığımız dışında diğer resmi kuramlarla, akademik çevrelerle paylaşılmaktadır. Bu çalışmaların ayrıntıları da Bakanlığımızın resmi web sitesinde bulunmaktadır.”