Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli amiraller tarafından yayımlanan Montrö bildirisine ilişkin yaptığı basın açıklamasında, "Şu anda bu 104 kişinin içinde bizzat kendisi, karısı, yeğeni, oğlu CHP üyesi olanlar var. Bunları da yakın zamanda yazılı ve görsel medyada göreceksiniz. Bu işin merkezinde aslında ana muhalefet partisinin ta kendisi var" sözlerini sarf etmişti.

Bu açıklamanın ardından Hürriyet gazetesinde amirallerin akrabaları ifşa edildi. Özel hayat gizliliğini ihlal eden bu habere CHP'li isimler tepki gösterdi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa, "Ne oldum dememeli, ne olacağım demeli. Basının amiral gemisini düşürdükleri hale bak. Hürriyet, Saray'dan aldığı talimatı yerine getirip, özel yaşamı ifşa ediyor. E.Amiralleri yazacağına,
15 Temmuz darbecilerinin siyasi akrabalarını yaz" mesajını paylaştı.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, "Hürriyet markasına yazık. Sizin gibi çapaçulun eline kalmış. Darbeci ne demek? Polis, savcı, yargıç ve muhbir de sizsiniz! Operasyon aparatlığı yakışır size. Ama 98 yıllık CHP'ye ve milletimize karşı bu ayıbınızın altında kalacaksınız" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ise "CHP üyeliği onurdur, iftihar vesilesidir. Üyelerimizin kişisel verilerini böyle sanki terör örgütü üyesi gibi yansıtmak alçaklıktır, hadsizliktir" dedi.