Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Hizmetleri Yönetmeliği 9 Nisan’da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. yeni yönetmelikle; Yeni yönetmelikle, 2016 yılında yayımlanan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurt İdare ve İşletme Yönetmeliği yürürlükten kaldırılırken önemli düzenlemeler getirildi. 

CUMHURBAŞKANINA HAKARET SUÇUNU İŞLEYEN YURTTA KALAMAYACAK

Yeni yönetmeliğe göre öğrenci kasten işlenen bir suçtan dolayı 6 ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına çarptırılmışsa yurtla ilişiği kesilecek. Ayrıca öğrencinin yurtta kalabilmesi için "Cumhurbaşkanına hakaret etme suçundan mahkum olmamak" şartı da aranacak. Öğrencinin yurttayken "Cumhurbaşkanına hakaret" gerekçesiyle ceza alması durumunda öğrencinin öğrenimi süresince bakanlık yurtlarından herhangi birine alınmamak üzere yurtla ilişiği kesilecek.

“YANİ ŞUNU SÖYLÜYORLAR. AKP'Lİ OLMAYANLAR DEVLET YURDUNA ALINMAYACAK”

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, yönetmelikte yapılan değişikliğe tepki göstererek şunları söyledi:

* Değişiklik gerçekten bir felaket. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a söz söyleyen her kim olursa olsun Kredi Yurtlar Kurumu’na alınmayacağı yazılıyor. Siyasi parti liderlerinin tümüne hakarette serbestsiniz, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ağzına geleni herkese söyleyecek, ama politik bir eleştiri yaptı diye gencecik çocuklarımız kredi ve yurtlar kurumundan yararlanmayacak. Yani şunu söylüyorlar. AKP'li olmayanlar devlet yurduna alınmayacak. Bu devletin malı. Devletin kredi ve yurtlar kurumuna bu devletin çocukları girecek ve kalacak. Babanızın malı mı? Bu yurtlar devletin yurtları, tüyü bitmemiş yetimlerin hakkıyla yapılmış yurtlar. Devletin malını kendi malınız gibi hükmetmeniz doğru değil. Gençlik ve Spor Bakanı’na çağrım var: Bu yönetmeliği derhal değiştirin. Bu yönetmelik, halkına, gençliğine ve öğrencisine ihanet eden bir yönetmeliktir, bunu asla kabul etmiyoruz.