Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nda basın açıklaması yaptı. Canan Kaftancıoğlu hakkındaki Yargıtay kararına ve 21 Mayıs’ta (yarın) gerçekleştirilecek ‘Milletin Sesi’ mitingine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Nazlıaka, 81 il ve 973 ilçedeki kadın kolları başkanlıklarıyla eş zamanlı çağrıda bulundu. 

‘İKTİDAR KADININ GÜCÜNDEN KORKTU’

Konuşmasına Canan Kaftancıoğlu hakkındaki Yargıtay kararıyla başlayan Nazlıaka, “Partimizin öncü gücü olan kadınlardan korkan tek adam rejimi, yol arkadaşımız Canan Kaftancıoğlu’nu cezalandırmaya çalışıyor. Canan Kaftancıoğlu’na verilen hukuk dışı cezalandırma kararının korku dışında başka hiçbir dayanağı yoktur. CHP Kolları olarak bugün 81 il ve 973 ilçede bu hukuksuz karara karşı tek ses olduk. En sonda söyleyeceğimizi en başta söyleyelim; tek adam rejimi kadının gücünden korktu. Çünkü bu ülkede siyasetçi olmak çok zor; bu ülkede hem siyasetçi hem de muhalif olmak daha zor; bu ülkede hem siyasetçi hem muhalif hem de kadın olabilmek en zoru. İşte Canan Kaftancıoğlu, bu zorlukların karşısında yılmadan mücadele eden güçlü bir kadındır. Canan yüreklidir, Canan bizimdir, Canan Türkiye’dir. Canan Kaftancıoğlu’nu yasaklarınızla asla yalnızlaştıramayacaksınız” ifadelerine yer verdi.

‘MİTİNG ALANINI HEP BİRLİKTE MOR’A BOYAYACAĞIZ’

Nazlıaka, Canan Kaftancıoğlu’nun İstanbul il başkanlığı görevini sürdüreceğine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Parti çalışmalarımıza hız kesmeden devam etmektedir. Biz kadınlar boyun eğmeyeceğiz. Bu hukuksuz kararı tanımıyoruz, tanımayacağız. Hukuku yok sayan AKP iktidarına dur diyoruz. Hakkı, hukuku ve adaleti sağlamak için Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde ‘Milletin Sesi’ mitinginde buluşuyoruz. 21 Mayıs Cumartesi günü, yani yarın Maltepe’de gerçekleştirilecek olan mitinge tüm kadınları, tüm yurttaşları davet ediyoruz. Ülkemizi karanlığa sürüklemek isteyenlere izin vermeyelim. Hep birlikte oradan iktidara seslenelim; biz örgütlü gücümüzü haktan, hukuktan, adaletten alıyoruz. Kadın dayanışmasının gücünü yarın göstereceğiz. Miting alanını hep birlikte Mor’a boyayacağız.”