Erdoğan'ın "Hepimiz aynı gemideyiz" sözlerini de eleştiren Özel, "Öyle boğulma moğulma yok. Biz hepimiz kurtulacağız. Siz gideceksiniz, biz kurtulacağız" dedi.

'ANKETTEKİ BÜYÜK KOPUŞTAN RAHATSIZ'

Özel, "Beyefendi bir panikte. Dün paldır küldür 'Toplayın bakalım bir seçimleri konuşalım' dedi. Çünkü dün sonuçlarını hepimizin gördüğü o anket çıktı. Anketi görmüş, 'Çağırın, Naci Hoca da gelsin, eskisi de gelsin, yenisi de gelsin. Strateji konuşacağız'. Önceden planlı değil, şehir dışında olup gelemeyenler var. Kravatını yolda bağlayıp geldi millet AK Parti binasına. Anketteki o büyük kopuştan rahatsız. Hep 'Siz bunları geri çekersiniz' diyordu. Kararsızlar dağılıyor ve AK Parti'ye dönen mönen yok" diye konuştu.

'ZAMAN GAZETESİNE ABONE OLMAYAN KURUM MU BIRAKMIŞTINIZ?'

Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından Evrensel gazetesine uygulanan reklam ve ilan yasağına Zaman gazetesi üzerinden örnek vererek tepki gösteren Özel, "Evrensel gazetesinin resmi reklam ve ilan yayınlama hakkını BİK tamamen iptal etti. Gerekçesi Evrensel gazetesine EMEP’in 13 il ve ilçe örgütü abone olmuş. Bunu tespit etmişler. Senelerce siz o Zaman gazetesini koltuk altına alıp gezmek, terfi ve tayinde esas değil miydi? Zaman gazetesine abone olmayan kamu kurumu mu bırakmıştınız?" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) AKP yönetiminde olduğu süreçte Star ve Güneş gibi gazetelere destek verildiğini söyleyen Özel, şöyle konuştu:

"Türkgün gazetesi, Bengütürk televizyonu MHP muhalefetteyken 1 lira resmi ilan almıyordu. Devlet bankalarından ilan almıyordu. Çok güzel makbul yandaş partisi oldular. İBB AKP’deyken Star ve Güneş diye gazeteler vardı. Destek kesilince onlar da kepenk indirdi"