CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile beraberindeki Ekonomi Masası heyeti Malatya'da esnaf ve ticaret kesimiyle bir araya gelerek sorunlarını dinledi, partinin çözüm önerilerini anlattı. Kahvehanecilerle bir toplantı yapan CHP heyetine, 14 aydır dükkanı kapalı olan, işi kısıtlanan esnaf şikayetlerini şöyle anlattı:

“BİZE ‘ŞEYTAN İŞİ YAPIYORSUNUZ, RAHMAN İŞİ DEĞİL’ DEDİLER, YERLERİMİZİ KAPATTILAR”

* Düğün salonu işletmecisi: Borçlarımızı ödeyemiyoruz, banka hesaplarımız ipotekli. Akşam 7’den sonra düğün yok deniyor. Nasıl iş yapacağız? Tedbirimizi alalım işimizi yapalım. Bize çözüm bulunmuyor" diye şikayet ederken, yaptıkları işten dolayı cezalandırıldıklarını öne süren bir kahveci, "Bizim sorunlarımız daha önce başladı. Bu iktidar eğlence sektörüne büyük cezalar yazdı. Bize ‘şeytan işi yapıyorsunuz, rahman işi değil’ dediler, yerlerimizi kapattılar. Burada yapılan zulüm.

"TURİSTE OTELE AVM'YE SERBEST KAHVECİYE YASAK"

Kahvehane işletmecisi: En kötü günler. 14 aydır pandemi var. İlk günlerden bu yana sıkıntıdayız. Açıldık, kapandık ama hastalık bitmedi, artıyor. Esnafın kusuru ne? Bilim Kurulu her gün mesafe diyor, hijyen diyor. Bu kurul kahveleri kapatırken ne yiyeceğiz ne içeceğiz hükümete teklifte bulundular mı? Turiste otele, AVM’ye serbest. Bizim suçumuz ne? Biz de HES koduyla alalım. Biz hafta sonu kapalıyız, otel dolu. 14 aydır kapalıyız, bizimle hastalık bitseydi çoktan biterdi, bizde aramayın virüsü kahvehanede bulamazsınız. Bütün salonları kendileri dolduruyor, sıkıntı yok. Ölüm sayısı 40-50’lerden 200’e çıktı kongrelerden sonra. Malatya’da 100’in üzerinde kahve var.”

ÖZTRAK: NEYİ KAYBETTİYSENİZ GERİ VERECEĞİZ

CHP Ekonomi Masası Başkanı Faik Öztrak ise derdini dinlediği esnafa şu sözü verdi:

* Sabahtan akşama darbe diye bağıranlar esnafa darbe yapmış, kahveciye darbe yapmış. Kongre bitti, salgın patladı. Dünyada hiçbir hükümet esnafına böyle bakmıyor. Bu hükümetin esnafla sorunu var. ABD kredi veriyor, masrafını düş, para kalırsa kalanını bana öde diyor. Dünyada esnafına en fazla kredi veren en az yardım veren ikinci ülke. Kapalı adam krediyi nasıl ödeyecek? Sözümüz: İktidara gelince neyi kaybettiyseniz ne kadar kaybettiyseniz size geri vereceğiz.