CHP'li Öztunç, "Askerliğimi, Kayseri Jandarma Komutanlığı’nda yapmıştım. Genel Başkanımız da yaptı, Genel Başkanımızın oğlu da yaptı. Kendi oğlunu askere göndermeyenler, kendi oğlunu askere göndermeyip de millilikten bahseden bir cumhurbaşkanı olmaz" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda; CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz ve partililerin de katılımıyla basın toplantısı yaptı.

Cumhuriyet’in kuruluşundan bir önce Afyonkarahisar’da olmanın önemi üzerine Öztunç, şunları söyledi:

“Cumhuriyet’in kurulduğu topraklarda olmak bir onurdur, gururdur. Her ne kadar birileri Cumhuriyet’in kıymetini bilmese de Cumhuriyet ile bilinç altından hesaplaşma arzusunu sürdürse de biz var oldukça, yaşadıkça Cumhuriyet yaşayacaktır, payidar olacaktır ve Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır. Birileri Mustafa Kemal Atatürk’e laf etmekten gocunmuyorlar. Birileri Kurtuluş Savaşı’mızın o müthiş savaşta vatanımızı düşmandan, işgalden kurtaran o askerlerimize; komutanları Mustafa Kemal’e, İsmet Paşa’ya ağza alınmayacak hakaretler etseler de bizler her daim onların askerleriyiz, onların askerleri olmaya devam edeceğiz.”

'SAYIN ERDOĞAN, SEN KİMİN ASKERİSİN? ' 

Öztunç; Erdoğan’ın, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmayı şöyle değerlendirdi:

“Genel Başkanımızdan üyemize kadar hepimiz Mustafa Kemal’in askeriyiz. Sayın Erdoğan, sen kimin askerisin? Ey Recep Tayyip Erdoğan, deyiversene ‘ben de Mustafa Kemal’in askeriyim’ diye. Niye söyleyemiyorsun? Bekliyoruz. Eğer, bu ülkenin milliyetçi bir cumhurbaşkanıyım, yani miliyim diyorsan ve sözde milli değilsen çıkıp dersin ki ‘ben de Mustafa Kemal’in askeriyim.’ Bizler Mustafa Kemal’in askeriyiz ama sizler İngiliz askerinin, Amerikan askerinin bu ülkenin topraklarına gelmesine izin verenlersiniz.”

Öztunç, Kurtuluş Savaşı öncesi, Osman Devleti döneminde yabancı askerlerin Anadolu’ya gelmesini isteyenlerin olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:

'YABANCI ASKERLERİN ÜLKEMİZE GELMESİNE İZİN VERENLER  YERLİ OLMAKTAN SÖZ EDEMEZLER'

“Bugün de var. Şu anda TBMM’de geçirilen tezkere ile yabancı askerlerin Türkiye’ye gelmesine izin verilmiştir. Yabancı askerlerin, İngiliz askeri midir, Amerikan askeri midir, Alman askeri midir, IŞİD’çi midir, Katar askeri midir? Bunların Türkiye’ye gelmesine izin verenler, milli olmaktan, yerli olmaktan söz edemezler. Çeşitli farklı durumları, bir torba tezkere çıkartıp ardından memleketimizi yabancı askerlere peşkeş çekmek isteyenler bilsinler ki bizler varız, var olmaya devam edeceğiz.”