Rize İyidere Lojistik Liman İnşaatı'nda kullanılmak üzere, biyoçeşitlilik açısından zengin İkizdere'deki İşkencedere Vadisi'nde taş ocağı açılmak istenmesine karşı yurttaşların "Taş değil çay fabrikası" sloganıyla başlattığı doğa mücadelesi devam ediyor.

TANAL, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Bölgede ağaç kesilerek yol yapımına başlanırken, 3 gündür alanda olan CHP'li Tanal, bugün iş makinesinin üzerine çıktı. Tanal, sosyal medya hesabından iş makinesinin çalıştığı anları paylaşarak, "Bizim geldiğimizi görünce makina çalışmasını durdurdu" dedi. Tanal, "Taş ocağı bahanesiyle İkizdere’de doğayı tahrip edenler hakkında" suç duyurusunda bulundu.

Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler ve yürürlükteki kanunlara atıf yapan Tanal'ın suç duyurusunda şu ifadeler yer aldı:

"Çalışma alanında doğal kaynak olarak dereden içilebilir su dağdan aşağıya geçmektedir. Suda, tatlı su balıkları yaşamaktadır. Su, civar köyler tarafından içme suyu olarak kullanılmakta, hayvanlara da verilmektedir. Sahadaki kayaların, molozların dereye atılması nedeni ile çamur akmakta, dere geçişleri yok edilmektedir. Bu vadi tabiat varlık koruma alanıdır. Dünyada nadide tabiat varlıkları koruma alanı arasında 53. sıradadır."

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ve CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz da nöbetlerini sürdüren çevreci yurttaşları yalnız bırakmadı.