Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya TBMM’de yaptığı basın toplantısında, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın 19 Nisan 2021 tarihli kararı ile yüz yüze veya uzaktan eğitimde öğrenciler derse katılım sağlamazsa öğretmenlere ek ders ücreti ödenmeyeceğini açıklandı” dedi. Kaya, Milli Eğitim Bakanlığının kararında “Öğretmenlerin, öğrencilerin derse katılmamaları nedeniyle yerine getiremedikleri ders görevlerini yapmış sayılmalarının mümkün bulunmadığı değerlendirilmektedir” ifadelerine yer verildiğini söyledi.

“GÜCÜ ÖĞRETMENELERE YETİYOR”

Kaya bakanlığa şu sözlerle tepki gösterdi:

* Milli Eğitim Bakanlığı asıl yapılması gerekenleri yapmıyor, gücü öğretmenlere yetiyor. Öğretmenleri aşıladınız mı? Derslik sorununu çözdünüz mü? Okullarda yüz yüz eğitim öğretim ve sınav yapılabilmesi için gerekli sağlık koşullarını sağladınız mı? Öğretmen açığını kapattınız mı? Sözleşmeli, Ücretli öğretmen ayrımını kaldırdınız mı? Öğretmenlere ikramiye talebini karşıladınız mı? Öğretmenlere 3600 ek göstergeyi verdiniz mi? Öğretmenler Meslek Kanunu çıkardınız mı? Hayır. Ama ne yaptınız? Öğretmenin hakkı olan ek ders ücretini kestiniz.”

* Öğretmenlerin ek ders ücretlerinin yasalara aykırı bir şekilde kesilmesinin araştırılması ve ek ders ücretlerinin verilmesi amacıyla Anayasa’nın 98, TBMM İç Tüzüğünün 104 ve 105. maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılmasını için TBMM Başkanlığına da bir araştırma önergesi verdik. Konunun takipçisi olacağız. Her koşulda öğretmenlerimizin haklarını savunacağız”

CUMHURBAŞKANINA İKRAMİYE ÇAĞRISI

29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanma kararının çok geç alınmış, eksik bir karar olmasına rağmen gerekli bir karar olduğunu söyleyen Kaya, “Kapanma sürecinde kimsenin aç ve açıkta kalmaması gerekir. Bu süreçte işyerleri kapanan, hiçbir geliri olmayan, gündelik işlerde çalışan vatandaşlarımızın da mağdur edilmemesi gerekir” diyerek iktidara destek paketi için çağrı yaptı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenen Kaya,  ”Önümüz bayram, emeklilere verilecek bayram ikramiye miktarı kadar bu vatandaşlarımıza da bayram yardımı verilmelidir. Bu miktarın da bin liradan en az bin 500 liraya çıkartılması gerektiğini hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.