AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, bir televizyon programında, "Fransa’da 150 Euro'ya dolan poşet şimdi 750 Euro'ya doluyor. Yüzde 6-7 oranında enflasyon var. Fransa bitmiş" diye konuşması tartışma konusu oldu. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Akbaşoğlu’nun yaptığı açıklamalar matematik bilmediğini ortaya koydu. O yüzden kendisine tavsiyem kargoya biraz sonra vereceğim bu abaküs ile biraz matematik çalışmasıdır” dedi.

MATEMATİK BİLMEDİĞİ ORTADA

CHP’li Bayır, Akbaşoğlu’nun yaptığın matematik hesabını, eline aldığı bir abaküsle eleştirdi. Abaküsü Akbaşoğlu’nun makamına göndereceğini Anlatan Bayır, şunları söyledi:

“AKP Grup Başkanvekili Sayın Akbaşoğlu’na, bugün İzmir Hisarönü’nden bir abaküs aldım. Çünkü dün yaptığı açıklamalar, gerçekten inanılmaz şaşırtıcıydı, matematik bilmediğini ortaya koydu. Avrupa’da sözüm ona 150 Euro’ya çantayı dolduran bir vatandaş, yüzde 5 ve yüzde 6’lık enflasyonla artık 750 Euro’ya dolduruyormuş. Herhalde Sayın Akbaşoğlu ‘yüzde 6’ ne demek olduğunu bilmiyor ya da 150 Euro ile 750 Euro arasındaki farkı bilmiyor. O yüzden kendisine tavsiyem kargoya biraz sonra vereceğim bu abaküs ile biraz matematik çalışmasıdır.”