Özellikle Milli Piyango'da 3 biletin devir yapması sonrası sosyal medya kampanyaları da başlatılan Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastası çocukların ameliyatı için kullanılma çağrısından sonra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya 'evlilik öncesi tarama testi' hatırlatması yaptı.

''2 YILDA 300'Ü AŞKIN SMA HASTASI ÇOCUK DOĞDU''

Gerçekgündem'de yer alan haberde, Taşcıer, Koca’nın SMA hastalığıyna ilişkin olarak evlilik öncesi tarama testinin hayata geçirileceğini söylemesinin üzerinden 2 yıl gibi bir süre geçmesine karşın hiçbir çalışma yapılmadığını kaydederek bu 2 yıllık süreçte 300’ü aşkın SMA’lı çocuk daha doğduğunu belirtti.

''SAĞLIKLI BEBEKLER DOĞABİLİRDİ''

Taşçıer, ''Halbuki 5 dolarlık testler hayata geçirilmiş olsa evlenecek çiftlerde taşıyıcılık ortaya çıkarılabilir, aileler genetik ayrıştırma yoluyla sağlıklı bebek sahibi olabilirdi'' diye konuştu.

''RAPOR 11 AYDIR KOMİSYONDA''

SMA ile ilgili TBMM Nadir Hastalıklar Komisyonu’nun raporunu Meclis Başkanlığı’na sunalı 11 ay olduğunu vurgulayan Taşcıer, ''Raporun görüşülmesi ve resmileşmesi için 11 aydır çabalıyorum. Defalarca çağrı yaptım ama iktidar sessizliğini korudu. Ama mesele Varlık Fonu’na dokununca, hepsi kaynar su değmiş gibi sıçradılar. Ne var bu Varlık Fonu’nda? Bugüne kadar sustular, anlaşılan şimdi bamtellerine basıldı da ses verdiler'' değerlendirmesinde bulundu.