Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’ndeki görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

* Daha neler olacak neleri bunlar iyi günleriniz” Bu sözler tehdit değil midir? Bu sözler herhalde “Saldırı karşısında savcılar harekete geçmeli” anlamına gelmiyor.

* Teröre ve terör örgütlerine hep birlikte karşı çıkmak zorundayız. Sorun nereden kaynaklanıyor? Biz Suriye’ye neden girdik? Soçi’de Sayın Erdoğan ne konuştu?

'TÜRKİYE SAVURULUYOR'

* Meclis’in, bakanların bilgisi yok. Siz bana soru soruyorsunuz. Bu sorunun muhatabı aslında Erdoğan değil mi? Suriye’de iki askerimiz yakılırken yakılma talimatını veren IŞİD militanı tutuklanmışken kim serbest bıraktı?

* Serbest bırakılması için kim araya girdi? Çok soru var; Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savuruluyor.

ERDOĞAN’A CEVAP VERDİ

Erdoğan’a 3600 ek göstergeyi yaptıracağım. Bunu 2018’den beri söylüyorum.

Saadet Partisi, Millet İttifakı’ndan ayrılacak mı? sorusuna Karamollaoğlu, şu yanıtı verdi:

* İttifaklar ancak seçim mahalline girildikten sonra konuşulmalı. Bu genel bir kanaat. ‘Biz bir yerden ayrılıyoruz’ gibi bir netice çıkarılmamalı.

'İTTİFAKLAR SEÇİM MAHALLİNE GİRDİKTEN SONRA KONUŞULMALI'

* Bugünkü Cumhurbaşkanlığı sistemi otoriter bir yapıya dönüştü. Ve böyle olacağını bildiğimiz için geçen seçim Cumhur İttifakı içinde bulunamayız dedik.

* Parlamenter sistem çalışmalarında partiler arasında görüşmelerin olması normaldir.

* Bir sistem değişecekse bu sistemin nasıl değişeceği konusunda siyasi partilerin çalışma yapması doğaldır.