Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) "Damat firarda" isimli bir video hazırlayarak eski bakan Berat Albayrak ile ilgili sorular sormasının ardından AK Parti'den peş peşe açıklamalar geldi.

ÇELİK'TEN SONRA ELVAN

Önce AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten CHP'ye kınama gelirken yeni Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan da yanıt gecikmedi.

CHP'Yİ KINADI

CHP'nin Berat Albayrak ve 128 milyar liralık döviz rezervi ile ilgili sorularının 'maksadı dışında çarpıtıldığı'nı savunan Elvan, CHP tarafından yapılan bu söylemleri 'haksız ve seviyesiz' bulduğunu belirterek şiddetle kınadığını ifade etti.

Elvan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Son günlerde döviz rezervleri üzerinden Eski Hazine ve Maliye Bakanımız Sn. Berat Albayrak aleyhinde CHP tarafından yürütülen haksız ve seviyesiz söylemleri şiddetle kınıyorum.
 
2020 pandemi koşulları içinde küresel piyasalardaki olağandışı dalgalanmaların zorunlu kıldığı ortamda finansal istikrar hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen döviz rezervi işlemlerini maksadı dışında çarpıtarak seviyesiz bir siyaset malzemesine dönüştürülmesi kabul edilemez."