CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç başkanlığındaki 20 kişilik heyet Kars’ta temaslarda bulundu.

Kentteki bir otelde gerçekleştirilen buluşma toplantısına Kars CHP il örgütünün yanı sıra kentin ileri gelenleri de katıldı.

Törene, toplantıya katılan isimlerden Naif Alibeyoğlu'na gösterilen tepki damga vurdu.

"İHANET EDENLER GİREMEZ"

Otel lobisinde, 2018'de CHP'den istifa eden 2019 yerel seçimlerinde Demokratik Sol Parti'den Kars Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Naif Alibeyoğlu'nu gören, bir partili "İhanet edenler bu partiye giremez" diye bağırdı. 

Tepkisinin kendisine yönelik olduğunu anlayan Alibeyoğlu'nun hızla salona doğru ilerlediği gözlendi.

Partililer tarafından sakinleştirilmeye çalışılan partili , daha sonra "Bu adam yüzünden CHP 2019'da seçimi kaybetti. Hangi yüzle çıkıp gelebiliyor. Neden bu adamı aramıza sokuyorsunuz" diye, dert yandı.

İL BAŞKANI DA TEPKİ GÖSTERDİ

Alibeyoğlu'na bir tepki de Kars CHP İl Başkanı Taner Toraman'dan geldi. 

Başkan Toraman da toplantıya gelen Alibeyoğlu'na "Sen bu partiden değilsin" diye tepki gösterdi.

Yeniden CHP saflarına dönen Naif Alibeyoğlu, 1999 yerel seçimlerinde ANAP'tan Kars Belediye Başkanı seçildi. Alibeyoğlu, 2002 genel seçimlerinin ardından Adalet ve Kalkınma Partisi'ne geçti. 
2004 yılı yerel seçimlerinde AK Parti'nin partinin adayı olarak seçimleri tekrar kazandı. Daha sonra ise CHP'ye katıldı.

29 Mart 2009 seçimlerine CHP adayı olarak giren ve seçimleri kaybeden Naif Alibeyoğlu 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan genel seçimde ise CHP'den Kars 1.sıra milletvekili adayı olarak gösterildi ancak seçilemedi.

2019 yerel seçimlerinde Kars Belediye Başkanlığı için CHP'den aday gösterilmeyen Naif Alibeyoğlu istifa ederek DSP saflarına katıldı ve seçimlere bu partinin adayı olarak girdi.

CHP'NİN KARS'I KAYBETMESİNİN SORUMLUSU OLARAK ADLANDIRILIYOR

HDP'nin yüzde 29,5'lik oy oranı ile kazandığı 2019 seçimlerinde, CHP yüzde 22,14, DSP ise yüzde 18,47 oy almıştı. CHP kulislerinde Naif Alibeyoğlu, DSP'den aday olarak CHP'ye seçim kaybettirmekle suçlanmıştı.