Çavuşoğlu'nun, İYİ Parti Grup Başkanvekili Ahmet Erozan'ın, ''Bütçeyi iktisatlı kullanın. Yılın ikinci yarısı alacağız'' sözlerine 'Seçim olsa da iktidar size verilmeyecek'' cevabı vermesi tepki ile karşılanmıştı. 

Konuya dair açıklamada bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay ise ''Millet İttifakı seçimi kazanacak. Paşa paşa iktidarı devralacağız siz de tıpış tıpış gideceksiniz'' sözleriyle yanıt verdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu

Alyat'ın o sözleri şu şekilde oldu:

* İYİ Parti Grup Başkanvekiliyle karşılıklı tartışırken Sayın Bakan şöyle diyor. Ülkede seçim yok. Seçim olsa da iktidarın size verilmeyeceğini biliyorsunuz.

* Ne demek bu? Ha peşinde bekliyor yoksa darbe beklentiniz mi var? Darbeler bugüne kadar AK Parti'ye yaramıştır. 

* Artık Türkiye'de darbeler devri kapanmıştır. Sayın Çavuşoğlu'nu geçelim de şu darbe paranoyasından kurtulun, eğer darbe paranoyası yaşıyorsanız. Ya da millete darbe üzerinden gözdağı vermeyin. 

* Sığına sığına terör ve darbe ve manevi duygulara sığınmaktan bunları da artık bu. a da artık zarar verir hale geldiniz. 

* Çavuşoğlu'ndan bu konuda bir açıklama bekliyoruz. Seçim olsa da iktidarın size verilmeyeceğini biliyorsunuz. O ne kastediyor bilmem. Orada direneceklerse gece yarısı sandıkları patlatacaklarsa, kacaklarsa ben onu bilmem. 

* Oylar ve oy verme işlemi tamamlandıktan sonra seçimi iptal edeceklerse ben onu bilmem. Hiçbir şey olmasa da bir şey yapacaklarsa ben onu da bilmem. 

* Ama şunu biliyorum: Biz Millet İttifak. Cumhuriyet Halk Partisi bu seçimi kazanacağız. Paşa paşa iktidarı devralacağız, siz de tıpış tıpış gideceksiniz.