TBMM Genel Kurulu'nda konuşan CHP'li Ali Mahir Başarır Tank Palet Fabrikası'na ilişkin sözleriyle ilgili konuştu. Sözlerinin kesilerek verildiğini ifade eden ve linç edildiğini söyleyen Başarır, şöyle devam etti:

* Benim alnım açık, bana laf atmayın. Ben bu ülkede onurumla şerefimle askerlik yapmış terhis almış insanım. Sen arkadaşlarına bak. Hem bedelli askerlik yapıp hem bu devletten maaş almış. Benim askerlik terhis belgemde postal kokusu var senin arkadaşlarında dolar kokusu var. Eğer ki bu ülkede bir savaş çıkarsa ben bu rozeti çıkartırım o üniformayı onurla giyerim.

"ORDUYA HAKARET EDEN ŞEREFSİZDİR"

* Benim lafımın başını sonunu keserek bir cümleyle beni linç edemezsin. Ben o konuşmamda Mehmetçik'in postalını vermem sana. Mehmetçik, asker benim başımın tacı. Ordu benim başımın tacı. Orduya hakaret eden şerefsizdir alçaktır ama şehide kelle diyen daha büyük şerefsizdir alçaktır"

​Başarır, Habertürk ekranlarında yayınlanan 'Gerçek Fikri Ne' programında Tank Palet Fabrikası'nın Katar'a satılmasını 'Ordu Katar'a satıldı' sözleriyle eleştirmişti.