TOPLANTI DÜZENLENDİ: KARAR BEKLENİYOR

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 4 Aralık'ta toplanmasının ardından milyonlar kararı merakla beklerken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücretin 3 bin 100 lira olması için çağrıda bulunmuş ve CHP'li belediyeler asgari ücret olarak bu rakamı belirlemişti.

CHP'nin 3 bin 100 liralık teklifinin yanı sıra İYİ Parti, asgari ücret olarak 3 bin lira önerisinde bulundu ve vergiden muaf tutulmasını istedi. 

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ise 2021 yılında asgari ücretin net 3 bin 800 lira olması gerektiğini açıkladı.

Tuzlukçu  Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa

CHP'Lİ BELEDİYELER KILIÇDAROĞLUNA KULAK VERDİ

CHP'li belediyeler de ise Kılıçdaroğlu'nun çağrısının ardındann işçilere yapılan zamlar dikkat çekti. 

Konya'nın tek CHP'li belediyesi olan Tuzlukçu'da Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, tüm işçileri sendikalı yaptıktan sonra işçiler arasındaki kadrolu, sözleşmeli, şirket ve İŞ-KUR ayrımına son verdi.

TÜM İŞÇİLER EŞİT SEVİYEYE ÇIKMIŞ OLDU

Asgari ücret ve zam belirleme toplantısına işçi temsilcileri, DİSK Genel-İş Sendikası Konya Temsilcisi Mustafa Tamer katılırken işçiler 300 lira zam isterken Akbuğa'dan işçilere yüzde 80 zam geldi. Akbuğa, asgari ücreti de 4 bin 500 lira yaptığını açıkladı. Tüm işçilerin maaşı eşit seviyeye çıkartılmış oldu. Akbuğa, "Sosyal demokrat olmanın bir anlamı vardır, biz de ayrıcalık olmaz eşit şekilde paylaşma olur" dedi.

AKBUĞA: SOSYAL DEMEOKRAT BELEDİYECİLİK NEDİR ÖĞRETMİŞ OLDUK

"İŞKUR işçileri aynı şartlarda çalışıyorlar, greyder, kepçe kullanıyorlar, yolundan, temizliğine her işe koşuyorlar, 'eşit işe, eşit ücret olması gerekir' dedik ve gerekeni yaptık" diyen Akbuğa, "Sosyal demokrat belediyecilik nedir tüm Konya’ya öğretmiş bulunduk. Bize bu şansı veren bize böyle davranmayı öğreten Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Akbuğa işçiler arasındaki ayrımı kaldıran Türkiye'de ilk ve tek belediye olduklarını vurguladı.

Akbuğa, "Türkiye'deki tüm belediyeler çalışanlarına haklarını vermesi lazım. Ben göreve geldiğimde kadrolu işçilerin maaşları icralıktı, aldıkları para yetmiyordu. Gelir gelmez yüzde 70 zam yaptım. Şimdi maaşları sosyal hakları ile birlikte 5 bin 500'leri buluyor" dedi.