Konuya ilişkin açıklama yapan Tekin, İstanbul’un bir beton şehrine dönüştürüldüğüne dikkat çekerek, şehrin en değerli bölgelerinden biri olan eski Marmara Üniversitesi’nin Nişantaşı Kampusu’nun 26 dönümlük arazisinin imar planı, tam iki yıl önce değiştirilmişti. Sonrasında Marmara Üniversitesi Kampüsüne ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca imar planı hazırladı. Bakanlık, arazideki ‘üniversite’ fonksiyonunu iptal etti. Yerine ise ‘ticaret ve konut’ fonksiyonu getirdi. Alanda yapılacak binaların yüksekliği ‘10 kat' olarak belirlenirken arazi için Emlak Konut ihaleye çıktı. Sonrası malum, ihanete tam gaz devam ediliyor” dedi.

Tekin, “beton lobisinin kararları doğrultusunda ısrar eden ve yasaları yok sayan iktidar, rant uğruna yaşam alanlarını adeta kuşatarak yok etmeye devam ediyor. Olası bir Marmara depreminde, toplanma alanı geçici barınma olarak ihtiyaç duyulan bu kamu alanı ticari bir anlayış ile betonlaştırılıyor ve beton lobisinin hizmetine açılıyor” dedi.

İstanbul’da insanların nefes alacağı tüm yeşil alanların satışa çıkarıldığını ifade eden Tekin, "Çevre Bakanı, sürekli İstanbul ile ilgili deprem olasılıklarını anlatıyorsunuz! Bu şehrin son ihtiyacı yeni yapılaşmadır. Bu alana yeni bir inşaat yapmak, insan ve nüfus yoğunluğunu arttıracak yeni şeyler yapmak doğru değildir. Yapılan işlemler kamunun yararına değildir. Bu bölgede herhangi bir olumsuzlukta, deprem sonucunda buradaki yurttaşların gidebileceği, toplanabileceği bir yer var mı? Diye soran Tekin, “Biraz vicdanınız varsa yeşile dokunmazsınız” ifadesini kullandı.

Tekin, “mahallelinin talebi bu arazinin, özel mülkiyete dayalı yapılaşmaya açılması yerine, içindeki korunun doğal haliyle korumaya alınarak, çocukların doğa ile buluşacağı doğal yaşam parkı, kültür ve spor alanları, şehir bostanı gibi bir alan olarak değerlendirilerek, gelecek kuşaklara miras bırakılması yönündedir. Talebimiz odur ki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul’un planlarından elini çekmelidir. Bu tür planlardan vazgeçilmelidir” dedi.