Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "vitrin mankeni" diye bahsettiği CHP PM üyesi Sevgi Kılıç, Twitter hesabındna cevap verdi ve şöyle dedi:

* Sayın Ak Parti Genel Başkanının bana vitrin mankeni demek suretiyle biz kadınlara yapmış olduğu hakareti şiddetle kınıyorum.

*Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kollarından gelen bir Parti Meclisi Üyesi olarak bir kez daha söylüyorum; ilk seçimde Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında inanç, etnik köken, kılık kıyafet veya başka hiçbir ayrım olmadan kadınlar toplumun her alanında eşit haklara sahip olacak ve toplumsal barış sağlanacak. Sözümüz söz!

DİLEK İMAMOĞLU'NDAN TEPKİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu da 'vitrin mankeni' suçlamasına sosyal medyadan yaptığı açıklama ile tepki gösterdi:

"CHP PM Üyesi Avukat @avsevgikilic’a yönelik kullanılan ifadeler asla kabul edilemez. Devlet yetkililerinin rencide edici açıklamalarla kadınların kıyafetleri, inançları ve yaşam tarzlarını değil, her gün şahit olduğumuz kadın cinayetlerini dert edinmeleri gerekir. #VitrinMankeni"