CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “CHP’nin 2011 seçimlerinden bu yana ortaya koyduğu vaatlerin yer aldığı seçim bildirgeleri ve broşürlerini Bakan Nebati’ye göndereceğim. Kimin kopyacı olduğu, kimin kimin vaatlerini kopyaladığını kendisi de görmüş olur.” dedi. 

16 Mayıs 2020 tarihinde yaptığı açıklamayı da hatırlatan Gürsel Tekin, “Bakın o gün, ‘Vatandaşa da sicil affı getirelim. Ödenemez hale gelen borçları silelim’ demiştim. Bu açıklamam gazetelerin arşivlerinde duruyor. AKP işin kolayını bulmuş. Açıklamalarımızı ve broşürlerimizi takip ediyor, söylemlerimizi kopyalıyor ve sanki kendileri düşünmüş gibi bunları pazarlıyor” ifadesini kullandı.

NEBATİ’YE BİLDİRGELİ YANIT

AKP’li Bakan Nurettin Nebati’nin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘Bizim projelerimizi sahipleniyor’ suçlamasına yanıt veren Tekin, “CHP’nin seçim bildirgelerine baksınlar. KYK borçları, emeklinin durumunun iyileştirilmesi, çiftçiye destek, aile sigortası gibi vaadlerimizi  2011 yılı itibariyle gündeme getirdik. Bu vaadleri kim  kimden almış” diye sordu.

Tekin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Taşeron işçiye kadro, Aile Sigortası, emeklilere ikramiye verilmesi, emeklikte yaşa takılanlar, çiftçi borçlarının yapılandırılması, kredi ve kart borcu nedeniyle mağdur olan vatandaşların faizlerinin silinmesi, öğrencilerin KYK borçlarının silinmesi gibi pek çok projemizi 2011 yılı itibariyle seçim bildirgelerimizle topluma ilan ettik.

İktidar bu projeleri alıp yapıyor ama yarım yamalak yapıyorlar. Keşke doğru bir şekilde yapsalar da vatandaş da nefes alsa. Bakan Nebati, ‘bizim projelerimiz’ deme hadsizliğini gösteriyor. Bugün CHP’nin internet sitesine girdiğinizde seçim bildirgelerimizin tamamını bulabilirsiniz. Ayrıca vaadlerimizin yer aldığı, iktidarın da zaman zaman yasaklayarak toplatmaya çalıştığı bir çok kitapçık da mevcut. Bunları Bakan Nebati’ye göndereceğim.”

Tekin açıklamasına şu sözlerle devam etti:

“Bu bildirgelerde Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu iç politikadan ekonomiye ve dış politikaya kadar pek çok konudaki eksikleri, sorunları saptadığımızı, çözüm önerilerimizi sunduğumuzu görürsünüz. Tavsiyem, Bakan Nebati kendini yormasın, orada daha çok projemiz var. Yeni fikirler istiyorsa bizim yıllar önce ortaya koyduklarımıza bakabilir. Türkiye’nin tüm sorunlarına çözüm üreten tek parti CHP’dir. İktidar partisi dahil olmak üzere seçim bildirgesi kopyalanan tek parti de CHP’dir.

Varlık yönetim şirketlerinin vatandaş üzerinde yarattığı durumunda hep farkında idik. “Varlık Şirketleri vatandaşı adeta canından bezdiriyor. Bu durumdaki vatandaşların yüzde 80’inden fazlası işsiz. Varlık şirketleri intihara sürüklüyor’’ diye açıklamalarım var. Kılıçdaroğlu borç faizlerinin silinmesi gerektiğini defalarca gündeme getirdi. 2015 yılında Edirne’de yaptığı bir konuşmada da bu şirketleri kaldıracağını beyan etmişti zaten. Beyannamemizde de açıkça “bankalarda ve varlık yönetim şirketlerinde takibe düşmüş, kredi kartı ve tüketici kredisi borçlarını risk esasına göre satın alacak, borç faizlerini, vergi, resim, harç, dosya parası, kapak ücreti gibi tüm mali yükümlülüklerini silecek, sadece ana parayı uzun vadeye yayarak tahsil edeceğiz ve borçluların sicil kayıtlarını sileceğiz” şeklinde yer alıyor.”