Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Man Adası belgeleri’ ile ilgili açıklamalarında kullandığı sözlerden dolayı hakaret davası açtığı üç davada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine verilen tazminat kararları Yargıtay tarafından bozuldu.

Kararda, Man Adası belgelerinin sahte olduğuna ilişkin herhangi bir tespit bulunmadığı belirtilmişti.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, bozma kararlarının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Burak Erdoğan ve eniştesi Ziya İlgen’in Man Adası’ndaki şirkete gönderdiği paraların dekontlarını paylaştı.


Özkan'ın paylaşımı şu şekilde:

“Kılıçdaroğlu ispat etti. Tut sözünü, istifa et Erdoğan. Man Adası'ndaki 1 sterlinlik şirkete gönderilen paraların dekontları. Bursla okuyan oğul Burak ve emekli öğretmen enişte Ziya İlgen milyon dolarları nasıl buldu? ‘Belgeler sahte’ diyenler Yargıtay kararından sonra ne diyecek?”

ERDOĞAN'IN O SÖZLERİ YENİDEN GÜNDEME GELDİ

Söz konusu iddiaların gündeme geldiği tarihte Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na seslenerek, “İspat et. İspat ettiğin anda ben cumhurbaşkanlığını, siyaseti bırakacağım” ifadelerini kullanmıştı.