Corona virüsü yayılımının önlenmesi için bir 'tam kapanma' çağrısı da CHP Hatay Milletvekili Avukat Suzan Şahin'den geldi.

* Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Şahin, 27 Aralık'ta yaşamını yitirenlerin sayısının 24 olduğunu belirterek pandeminin duyurulduğu mart ayından bu yana kentte bin 732 ölüm gerçekleştiğini ve bunun bin 132'sinin sadece aralık ayında olduğunu öne sürdü.

CHP Hatay Mv. Av. Suzan Şahin

* Hatay'a ambulans gönderildiğini ve eksik olanların da geleceğini kaydeden Şahin, ''Hastanelerdeki eksik malzemelerin, yatak sayılarının, yetersiz sayıdaki ambulansların, yoğun bakım ünitelerinin artırılması salgının önüne geçmek için yeterli değil'' dedi.

* Şahin, 28 günlük tam kapanma çağrısında bulunarak bulaşın önüne geçilmesinin mümkün olmadığını savundu.

* 28 günlük karantinanın yakalanmamış olanların evde olacağına ve mevcut vakaların da iyileştirilmeden yayılımın engellenemeyeceğini de savunan Şahin, ''Bu işin lami cimi yok; ya #HatayİçinKarantina uygulanacak ya da sevdiklerimizi toprağa vermeye devam edeceğiz. Hatay ölmek istemiyor. Feryat ediyor. Şov değil, bilimsel yöntemler istiyoruz'' ifadelerini kullandı.